NIEUWSNuPrime

NuPrime komt met CDT-8 Pro cd-loopwerk en CDP-9 cd-speler

NuPrime Audio heeft een tweetal nieuwe apparaten uitgebracht die cd’s kunnen lezen. De nieuwe CDP-9 is een cd-speler die past bij de STA-9, een stereo-eindversterker die ook mono gebruikt kan worden. De nieuwe CDT-8 Pro is een cd-loopwerk en deze laatste is dan ook een beetje bedoeld voor gebruikers die al een goede DA-converter bezitten. 

NuPrime CDP-9: cd-speler in de 9-productlijn

NuPrime presenteerde in 2016 de 9-productlijn. De gedachte achter deze productlijn is het aanbieden van hoogwaardige audioproducten in een midi-formaat. Kort samengevat: goed geluid met apparaten die minder ruimte innemen dan de gebruikelijk losse hificomponenten. Eerder werden de HPA-9, DAC-9 en STA-9 uitgebracht. De CDP-9 is een toevoeging aan deze productlijn.

De NuPrime CDP-9 is een cd-speler die voorzien is van een geïntegreerde high-end DA-converter en voorversterker met volumeregeling. De laser-unit is van Philips, type SAA7824HL. Ook is een DSP-decoder ingebouwd, type ARM LPC2103DF, die ervoor zorgt dat alle Redbook fout-correcties het totale decodeersysteem controleren. Jitter is tot een vrijwel onmeetbaar niveau gedaald. De enkelvoudige snelheid minimaliseert vibraties en de ongewenste effecten van ongebalanceerde cd’s. De hoogwaardige DA-converter met in het hart een chip van ESS, type ESS9028, werkt nauw samen in combinatie met een instelbare sampling rate converter met een uitgang tot 32bit/768kHz en DSD 512 en zet cd-formaat om naar SP/DIF bij de hoogst mogelijke sampling rate van DSD formaat naar DSD512.

Kort samengevat: de samplewaarden van alle digitale waarden, inclusief het afspelen via digitale ingangen en het afspelen van CD’s kunnen omhoog of omlaag geconverteerd worden tussen PCM and DSD, van 44.1 kHz tot 768 kHz of DSD64 tot DSD512. Deze conversie wordt bereikt door up-sampling naar een veel hogere frequentie voordat naar beneden geconverteerd wordt naar de gewenste sampling met ultralage jitter en vervorming.

De ruisvloer van de DA-converter ligt op -120 dB. Luisterend naar cd’s wordt nog altijd een ruisvloer van -114 dB gehaald. Omdat de CDP-9 is voorzien van een volgens NuPrime uitstekende volumeregeling, kan hij rechtstreeks op een eindversterker worden aangesloten. De CDP-9 wordt aangeprezen als goed gezelschap van de STA-9, een stereo-eindversterker waar wij onlangs een recensie over hebben gepubliceerd. De CDP-9 kan ook stand-alone gebruikt worden. Een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker is ingebouwd.

De gebruiker kan kiezen tussen een analoge cinch-uitgang of XLR-uitgang. De CDP-9 kan dus ook als cd-loopwerk of als DA-converter gebruikt worden. Het apparaat is immers voorzien van zowel digitale ingangen als uitgangen.

NuPrime CDT-8 Pro: cd-loopwerk

De nieuwe CDT-8 Pro is een cd-loopwerk met alleen digitale uitgangen. De gebruiker kan kiezen uit optisch, coaxiaal, AES/EBU en HDMI I2S. Het frontje wijkt af van de 9-productlijn. Ook in de CDT-8 Pro is een laser-unit van Philips, type SAA7842HL, geplaatst en een DSP-decoder van ARM, type LPC2103DF.

De CDT-8 Pro concentreert zich dus volledig op de loopwerkfunctie en lijkt zich dan ook te richten op gebruikers die al een goede DA-converter bezitten.

NuPrime CDT-8 Pro en CDP-9: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige of zwarte uitvoering. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd. De CDT-8 Pro wisselt voor 795 euro van eigenaar en voor de CDP-9 moet een bedrag van 1.695 euro worden neergeteld.

 

 

 

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE