NIEUWS

Wasdraaitafel? Olympia Ceramica vinylt je badkamer


Rob Nijman | 24 maart 2018 | Fotografie Fabrikant

Lang leve onze rubriek Opmerkelijk. Waar zouden we dit nieuws anders kunnen plaatsen - of toch maar gewoon in de Vinyl Special? De designers van Olympia Ceramica steken in ieder geval niet onder stoelen of banken waar ze de inspiratie voor hun nieuwe wastafels vandaan haalden en hebben met grof geweld de hele badkamer 'vinyld'*.

(*dat klinkt inderdaad als 'vernield': smaken verschillen).

Olympia Ceramica

Het Italiaanse Olympia Ceramica bedenkt modulaire concepten, waarbij -what's in a name- keramische elementen de basis vormen voor de meubels om 'verfijnde, klassieke en moderne' badkamers te ontwerpen. Met Vinyl als uitgangspunt zijn ze daar met de gelijknamige en komende maand op de Salone del Mobile 2018 in Milaan te presenteren serie meer dan in geslaagd.

De badkamercollectie Vinyl van Gianluca Paludi is een mix van jaren 70 consoles en dj-setups met verzonken wasbakjes die op draaitafels lijken. Om dat te benadrukken, lijkt de kraan van de wastafel op de arm waarmee de stylus is bevestigd en kunnen de 'platenspelerknoppen' waarmee normaal gesproken het volume wordt aangepast gebruikt worden om de waterdruk en temperatuur te regelen.

Bluetooth en luidsprekers

Vinyl en hifi blijken vervolgens niet alleen als inspiratie gediend te hebben, want je mag ook daadwerkelijk muzikale prestaties van deze wastafels verwachten. De houten bodem die de bak(ken) vasthoudt bevat een opberglade die is ontworpen met een muziekversterker aangestuurd door Bluetooth. Een reeks kleine gaatjes op het voorpaneel verhult de luidspreker. Ook de LED-spiegel met lichtjes aan de boven- en onderkant die lijken op een audio-equalizer is niet enkel voor de sier, want het lichteffect doet vrolijk met de muziek mee. In hoeverre deze wasdraaitafels een beetje klinken durven we niet te zeggen, misschien dat er na de internationale beurs in Milaan volgende maand wat meer informatie en specificaties beschikbaar zijn.

Neem eens een kijkje op de website van Olympia Ceramica, misschien doe je er wat inspiratie op.

Foto's via.

EDITORS' CHOICE