NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern Acro S1000: desktop-luidspreker van aluminium

Het Zuid-Koreaanse Astell & Kern heeft een nieuwe desktop-luidspreker genaamd Acro S1000 aangekondigd. De luidspreker lijkt bedoeld als gezelschap van de eerder uitgebrachte Acro L1000, een desktop-versterker met een aparte vormgeving. De nieuwe luidsprekers wegen slechts 1,95 kilogram per stuk, maar ze zijn wel gemaakt van aluminium. 

Astell & Kern Acro S1000: goed gezelschap voor de L1000-versterker

Astell & Kern is een merk van het Zuid-Koreaanse iRiver dat zich met name heeft gespecialiseerd in draagbare muziekspelers. Feitelijk is Acro een submerk van Astell & Kern en onder de merknaam Acro timmert Astell & Kern aan de weg met desktop-audio. Begin februari 2018 schreven wij over de L1000, een desktop-versterker met een aparte vormgeving. De Acro S1000 is het tweede product onder de (sub)merknaam Acro en lijkt bedoeld als het ultieme gezelschap van de L1000.

De nieuwe Acro S1000 is een tweeweg basreflex systeem dat voorzien is van drivers van ScanSpeak. De poort bevindt zich aan de achterkant. De middentoner heeft een diameter van twee inch. De tweeter meet 0,75 inch. De cross-overfrequentie ligt op 3,2 kHz en het frequentiebereik loopt van 93 Hz tot 40 kHz. De impedantie is 6,5 Ohm. De afmetingen zijn 109,8 x 137,8 x 138 millimeter. De luidspreker is met 1,95 kilogram relatief licht, maar omdat de kast van aluminium is gemaakt is stijfheid en vormvastheid gewaarborgd en zouden ongewenste resonanties geen kans krijgen, aldus Astell & Kern.

Astell & Kern Acro S1000: prijs en leveringsinformatie

De Acro S1000 zit in een overvol marktsegment en een setje gaat in de Benelux naar verwachting € 1.199 kosten. De prijs zal deels te verklaren zijn door het gebruik van aluminium in plaats van MDF voor de bouw van de kasten. De drivers van ScanSpeak zullen ook bijdragen aan de relatief hoge prijs. Wij kunnen nog niets zeggen over de klank van de nieuwe luidsprekers, mogelijk is de prijs gerechtvaardigd.

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE