NIEUWSPhasemation

Phasemation T-2000: MC Stepup Transformer in twee kasten

Het Japanse audiobedrijf Phasemation heeft een bijzondere MC Stepup Transformer uitgebracht genaamd T-2000. Het concept “duo-mono” is letterlijk uitgevoerd want ieder kanaal heeft zijn eigen kast. Het apparaat werkt volledig passief. Een voeding komt er dus niet aan te pas.

Phasemation T-2000: high-end MC Stepup Transformer in twee kasten

Ontwerper Kyodo Denshi van Phasemation blijft uitbreiden in het high-end segment. Na het uitbrengen van de EA-500, een phono-versterker, en de PP-2000, een mc-element, komt Phasemation nu met de T-2000 een MC Stepup Transformer, die over twee kasten is verdeeld.

Ieder kanaal heeft dus zijn eigen behuizing. De behuizingen zijn uiteraard goed afgeschermd en zijn gemaakt van koper met een laag roestvrij staal. De kern van de transformatoren is gemaakt van een nieuw soort Permalloy. Phasemation stelt dat voor het eerst een superieure nieuwe wikkeltechniek is gebruikt. Signaal kan aangeleverd worden via cinch of XLR en wordt uitgevoerd via een enkele cinch-uitgang. Volgens Phasemation kan de T-2000 zich meten met de wereldtop.

De uitgangimpedantie is instelbaar tussen 1,5 en 40 Ohm. Het frequentiebereik ligt tussen 10 Hz en 100 kHz (+/- 2 dB). De versterkingsfactor is 26 dB. Iedere kast weegt 4,9 kilogram en staat op een houten voet. De aansluitingen zijn van Furutech en zijn afgewerkt met rhodium.

Phasemation T-2000: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de T-2000 in Nederland geleverd kan worden en voor welke prijs. Op een Duitse website zagen wij een prijs van 9.000 euro.


EDITORS' CHOICE