Zweedse versterkers van Lejonklou vinden plekje bij Concerto Audio

Rob Nijman | 12 maart 2018 | Fotografie Fabrikant

Hexagon Audio, de Nederlandse distributeur van onder meer het Zweedse high-end audiomerk Lejonklou, laat ons met trots weten dat Concerto Audio de volledige versterkerlijn van dat merk in haar assortiment heeft opgenomen. Concerto is daarmee de eerste dealer in Nederland die Lejonklou compleet gaat aanbieden.

Ruim een jaar geleden waren we bij Concerto Audio in de Utrechtsestraat in Amsterdam op bezoek omdat de audiospeciaalzaak zich volledig op het Schotse Linn was gaan richten, en geen andere audiomerken meer in huis had. Vrij recent zijn daar toch de nieuwe tafelradio's van Como Audio bijgekomen, en sinds deze week kun je er dus ook terecht voor Lejonklou.

Lejonklou

Lejonklou bestaat inmiddels 12 jaar en wordt wereldwijd in 9 landen verkocht. "Het is iets voor de muzikale fijnproever die kiest voor compromisloze kwaliteit," zegt Marco Oudheusden van distributeur Hexagon Audio. "Achter het minimalistische front van deze analoge, klasse A/B-versterkers gaan op bestelling gebouwde versterkers schuil, die vol muzikaliteit zitten – met als enige doel je eindeloos van je muziek te laten genieten. Alle functies en features die hiervoor een belemmering vormen worden eruit gehaald. Ieder model wordt na fabricage nog eens gehoormatig getest door ontwerper en oprichter Fredrik Lejonklou zelf voordat het apparaat de fabriek in Zweden verlaat."

Alex Esser (Concerto): "Inderdaad hebben wij de afgelopen vijf jaar onze nek uitgestoken met het besluit dat we alleen nog maar Linn gingen verkopen – en met succes. Maar eens in de zoveel tijd kom je iets tegen dat je zó raakt, dat je het niet kunt negeren. Lejonklou is zo'n merk; hier moet je echt gewoon even voor gaan zitten."

"Uiteraard blijven we onverminderd Linn specialist, dat blijft ons premium merk. Ik zie Lejonklou als een prachtig complementair merk ernaast. Het combineert niet alleen mooi, maar laat ook horen hoe meeslepend een goed gebouwde analoge versterker nog altijd kan klinken."

"We zijn enorm blij met Concerto Audio als dealer, en vinden het geweldig dat Alex meteen besloten heeft om de hele collectie te gaan voeren," voegt Oudheusden daar aan toe. 


Lejonklou assortiment

De versterkerlijn bestaat momenteel uit twee MM phonostages genaamd Gaio en de hierboven tweemaal afgebeelde Slipsik, de geïntegreerde versterker Boazu (foto's drie en vier), de eindversterker Tundra in stereo- en mono-uitvoering en tenslotte voorversterker Sagatun, eveneens in stereo en mono. Een MC phonostage is in ontwikkeling en komt naar verwachting later dit jaar op de markt. Prijzen beginnen bij € 590 voor de Gaio phonostage, en € 3130 voor Boazu, de geïntegreerde versterker. Per direct bij Concerto Audio te vinden.

Concerto Audio
Utrechtsestraat 40, Amsterdam
www.linn.amsterdam

Kijk voor meer informatie ook op de website van importeur Hexagon of op lejonklou.com.


EDITORS' CHOICE