NIEUWSSony

Sony MHC-V90DW: reusachtig alles-in-één feestsysteem

Het Japanse Sony heeft een alles-in-één oplossing gebouwd genaamd MHC-V90DW die vooral is bedoeld voor het bouwen van een feestje. Nee, met hifi heeft het nieuwe High Power Audiosysteem van Sony niet zo heel veel te maken. Het is vooral bedoeld voor DJ’s en wannabee-DJ’s. Karaokefuncties? DJ-effecten? Feestverlichting? Het zit er allemaal in. Ouders eruit, Sony's MHC-V90DW erin en het feest kan beginnen.

Sony MHC-V90DW: krachtig alles-in-één systeem voor het bouwen van een feestje

Deze website geeft voornamelijk informatie over hifi-apparatuur, muziek en alles wat verder te maken heeft met een zuivere muziekweergave in kleine en grote woonhuizen. Af en toe slaan wij wel eens een zijpad in. Om maar met de deur in huis te vallen, het nieuwe alles-in-één feestsysteem van Sony heeft niet zo veel te maken met een zuivere muziekweergave. We vermoeden dat de meeste muziekliefhebbers het systeem liever niet in hun woonkamer hebben staan. De in huis wonende pubers zullen daar vermoedelijk anders over denken.

De Japanse naam voor de MHC-V90DW is Muteki, wat staat voor ‘soul shaking sound’ en ‘sterk design’. Kort samengevat, wie een feestje wil bouwen en geen prijs stelt op losse componenten zoals een DJ-mengtafel en losse versterkers en luidsprekers, zou met de MHC-V90DW in één keer klaar kunnen zijn. Feestverlichting is ingebouwd. Sony spreekt over zeer krachtig geluid dankzij Extra Bass en Spread Sound Generator die samen een discogevoel met 360 graden kamervullend geluid zouden moeten verzorgen. Sony laat naar eigen zeggen zien hoe je een goed feest bouwt met het nieuwe High Power-Audiosysteem. De MHC-V90DW is groot van formaat, produceert zeer krachtig geluid en biedt diverse DJ-functies. 

Sony MHC-V90DW: krachtige sound en prominent aanwezig

De MHC-V90DW creëert een zeer stevig geluid dankzij Smart High Power Technology. Deze functionaliteit verhoogd de akoestische druk voor een krachtige sound. De toevoeging van Extra Bass garandeert diepe bastonen en een intense festivalbeleving. Tevens zijn Clear Audio+ en DSEE audiotechnologieën geïntegreerd voor een natuurgetrouwe geluidsweergave, aldus Sony.

De MHC-V90DW is 170 centimeter hoog en daardoor zeer prominent aanwezig. De ingebouwde verlichting creëert een echte clubsfeer. De gekleurde feestverlichting projecteert patronen op de muur, terwijl heldere lampen in de speakers gloeien. De speakers produceren een explosieve sound waardoor feestgangers het gevoel krijgen live aanwezig te zijn op een festival.

Voor een realistisch feestgevoel is bij de MHC-V90DW een ‘Spread Sound Generator’ ingebouwd. Via een speciale opening aan de achterzijde kan de muziek zich beter in de ruimte verspreiden. Om dit effect te versterken zijn er een aantal speakers 20 graden naar buiten gericht. Bovendien is elke speaker met een hoornvormig ontwerp gebouwd.

Sony MHC-V90DW: Sony Music Center App

De MHC-V90DW kan draadloos worden aangestuurd via de Sony Music Center App (voor Android- en iOS). Via deze mobiele-app zijn Spotify, Chromecast en SoundCloud toegankelijk. Sony Music Center is gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om tot wel vijftig High Power Audio-partyspeakers met elkaar te verbinden. Draadloos koppelen met een smartphone gaat eenvoudig via Bluetooth of one-touch NFC-connectie.

Sony MHC-V90DW: discovibe, DJ-functies, connectiviteit en verplaatsing

Zoals gezegd, de MHC-V90DW beschikt over alle functies om als DJ aan de slag te gaan. Hij is uitgerust met discoverlichting waardoor de dansvloer kleurrijk verlicht is. De lampjes zijn eenvoudig instelbaar via het touch panel of de Sony Fiestable App. Deze mobiele-applicatie (voor Android- en iOS) is als plug-in beschikbaar voor de Sony Music Center App.

Naast opties om de partyverlichting aan te passen biedt Fiestable scratching, sampling en andere creatieve DJ-effecten. Het touch-panel van de speakers reageert automatisch door handbewegingen te maken boven de gesture controls. Een drankje drinken boven het paneel is geen probleem, aangezien een waterbestending touch-panel geïntegreerd is.

Deze partyspeakers bieden connectiviteit via hdmi en bluetooth met NFC, voor eenvoudig one-touch verbinden. Ook zijn een CD/DVD-loopwerk, usb, analoge lijningang en FM-tuner geïntegreerd. Via de microfooninput is deze krachtpatser inzetbaar voor karaokesessies.

Voor het verplaatsen van de MHC-V90DW zijn handgrepen en wieltjes geïntegreerd. Op de stevige wieltjes is de speaker naar ieder feestje te rollen.

Sony MHC-V90DW: voor wie is dit systeem?

We merkten hierboven reeds op dat het nieuwe partycentrum van Sony niet primair is bedoeld voor permanente opstelling in een woonkamer. Althans wij veronderstellen dat de meeste muziekliefhebbers toch echt iets anders zullen kiezen. Is het dan iets voor professionele DJ’s? Mogelijk wel, maar professionele DJ’s geven doorgaans de voorkeur aan een losse mengtafel en twee of meer actieve luidsprekers, of eventueel passieve luidsprekers met een losse versterker.

Tieners en studenten zullen het systeem wellicht wel leuk vinden, maar het gemiddelde lid van die doelgroep zal moeite hebben om de aanschafprijs op te hoesten. We zijn derhalve benieuwd waar we het systeem straks gaan zien. Vanwege de wieltjes kan het systeem in elk geval snel verplaatst worden.

Sony MHC-V90DW: prijs en leveringsinformatie

De MHC-V90DW is vanaf nu beschikbaar in de Benelux voor 1.400 euro.

 


EDITORS' CHOICE