NIEUWSMcIntosh

McIntosh MT2: draaitafel inclusief high-output mc-element

Het Amerikaanse McIntosh heeft de MT2 klaar gemaakt voor productie. De nieuwe draaitafel was al aangekondigd op de High End audioshow in München in mei 2017, maar was toen nog niet productierijp. De MT2 vult het portfolio van draaitafels aan de onderkant aan. De levering start in de komende maand april.

McIntosh MT2: complete draaitafel inclusief arm en high-output mc-element

Het in de plaats Binghamton in de Amerikaanse staat New York gevestigde McIntosh heeft een nieuwe draaitafel genaamd MT2 uitgebracht. De draaitafel was al eerder aan het publiek getoond tijdens de High End beurs in München in mei 2017. Het getoonde model was echter nog een prototype waarbij specificaties, definitieve prijs en leveringspakket nog niet bekend waren. McIntosh heeft laten weten dat de MT2 rijp is voor productie en vanaf april 2018 geleverd zal kunnen worden.

Volgens McIntosh heeft de MT2 de laatste inzichten en technieken met betrekking tot draaitafels meegekregen. Tegelijkertijd levert McIntosh de draaitafel zo ongeveer speelklaar af. De arm is voorgemonteerd en reeds afgesteld. De gebruiker kan kiezen uit 33 of 45 rondjes per minuut.

Niet alleen de arm is voorgemonteerd. Ook een high-output mc-element wordt meegeleverd. De MT2 kan met dit element aangesloten worden op een mc-ingang maar ook op een mm-ingang. De hoge impedantie en de hoge uitgangsspanning zorgen voor een ruisvrije muziekweergave, aldus McIntosh. De naald heeft een elliptische vorm. De aluminium arm is licht en stijf. De verticale armlagers zijn gemaakt van keramiek en voorzien van een dempende vloeistof. Het horizontale lager is cardanisch en is onder andere gemaakt van saffier.

Het draaiplateau van één inch dik wordt aangedreven met een snaar en bestaat uit een buitendeel en een binnendeel. Het buitendeel en is gemaakt van polyoxymethyleen (POM). Het hoge gewicht draagt bij aan een stabiele omloopsnelheid en aan de onderdrukking van ongewenste mechanische invloeden. De stalen as draait rond in een lager van brons. De DC-motor is volledig ontkoppeld van het chassis en krijgt zijn gestabiliseerde voeding uit een externe unit.

McIntosh levert standaard een stofkap mee met de MT2. Min of meer in stijl met de andere apparaten van McIntosh, lichten de rand van de plint en de onderkant van het draaiplateau groen op bij gebruik van de MT2.

McIntosh MT2: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de MT2 vanaf april 2018 leverbaar zijn voor een prijs van 5.399 euro.MERK

EDITORS' CHOICE