NIEUWS

Taga Harmony HTA-800: hybride versterker met dac en mm-ingang

Het Poolse Taga Harmony heeft een nieuwe geïntegreerde versterker uitgebracht die is voorzien van buizen, transistors, digitale ingangen en een draaitafelingang voor een mm-element. Een ringkerntransformator is de basis van de voeding. Ook is voorzien in een hoofdtelefoonuitgang op het frontpaneel.

Taga Harmony HTA-800: geïntegreerde versterker met buizen in de voortrap

De nieuwe HTA-800 van het in Polen gevestigde Taga Harmony combineert de warmte van buizen met de kracht van transistors. In de voortrap zijn twee buizen van het type 6N3 geplaatst. Een viertal transistors van Toshiba doen de eindversterking. De basis van de voeding is een ringkerntransformator van 200 Watt.

De HTA-800 kan twee keer 50 Watt aan acht Ohm leveren, maar is geen vermogensverdubbelaar. Aan vier Ohm kan maximaal 60 Watt per kanaal worden geleverd. De volumeregelaar is van ALPS. Condensatoren zijn van WIMA en de aansluitingen zijn verguld. De HTA-800 heeft drie gewone cinch-lijningangen en een draaitafelingang voor mm-elementen. De ingebouwde DA-converter, die signaal tot 24-bit/192 kHz kan verwerken, krijgt signaal uit de optische of coaxiale aansluiting. De dac-chip is van Cirrus Logic, type CS4344. Wie een andere eindversterker of subwoofer wil gebruiken, kan daarvoor de voorversterkeruitgang gebruiken.

De ruisvloer voor de lijningangen ligt op -75 dB. De ruisvloer van de draaitafelingang ligt op -72 dB. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz. De totale harmonische vervorming ligt op maximaal 0,5%. Een aluminium IR-afstandbediening en een afneembaar netsnoer worden meegeleverd.

De HTA-800 is leverbaar in het zwart. We weten nog niet of de versterker ook naar Nederland gehaald zal worden en voor welke prijs. Op diverse websites hebben wij een prijs gezien van 500 euro.


EDITORS' CHOICE