NIEUWSAurender

Aurender N100C: high-end streamer die ook DSD kan afspelen

Het Koreaanse Aurender heeft een nieuwe digitale muziekspeler genaamd N100C gelanceerd. De volle naam van het nieuwe apparaat is N100C Caching Music Streamer. Het apparaat is geoptimaliseerd voor het stottervrij streamen van muziek vanaf het netwerk of vanaf de interne geheugenschijf. Een DA-converter moet door de gebruiker worden toegevoegd want de N100C heeft geen analoge uitgang. 

Aurender N100C: high-end DSD-streamer

Het in Zuid-Korea gevestigde Aurender heeft zichzelf gespecialiseerd in het bouwen van streamers en weergave van digitale muziek in het algemeen. De nieuwe Aurender N100C is een digitale muziekspeler die DSD (DSF, DFF), WAV, FLAC, ALAC, APE, AIFF, MP4 en andere gangbare formaten ondersteunt met native bitdiepte en samplingsnelheden. De N100C komt naast de eerder uitgebrachte N100H te staan. Het verschil? De nieuwe N100C heeft ook een coaxiale digitale uitgang, terwijl de N100H alleen muzieksignaal kan uitsturen via een usb-uitgang.

Aurender heeft zich zoals gebruikelijk geconcentreerd op de streaming-functionaliteit. Muziek wordt op een lokale SSD van 120 GB opgeslagen ter vermijding van gestotter dat door het netwerk of de NAS veroorzaakt zou kunnen worden. Muziek kan ook lokaal worden opgeslagen zodat het netwerk helemaal geen rol meer speelt. De N100C heeft een Gigabit LAN-aansluiting (RJ45) en kan geen verbinding maken via wifi. Aurender heeft hier bewust voor gekozen, omdat aansluiting met een LAN-kabel betrouwbaarder, veiliger en vrijwel altijd storingvrijer werkt dan via wifi.

Omdat Aurender zich volledig op de streaming-functionaliteit heeft geconcentreerd, heeft de N100C, net als de N100H, geen DA-converter aan boord. De gebruiker kan kiezen voor uitvoer via de usb-uitgang of via de coaxiale uitgang. Volgens Aurender is de N100C de ideale oplossing voor het afspelen van digitale muziekcollecties met hoge resolutie vanaf een NAS. De N100C bevat vele innovaties die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor de duurdere Aurender S10- en W20-modellen, inclusief de SSD-cache. De hoogwaardige digitale usb-audio-uitgang is ontwikkeld volgens dezelfde principes als de usb-uitgangen van het vlaggenschip Aurender W20 en is ontworpen om een uitzonderlijk transparant audiosignaal zonder ruis te leveren.

Een volledig lineaire voeding zorgt voor schone en stabiele stroom naar het CPU-circuit en het audio-uitgangscircuit.

Aurender N100C: Aurender-app met handige functies

De Aurender Condutor-app maakt van een iPad een veelzijdige gebruikersinterface voor Aurender-muziekspelers en maakt het beheren, bekijken en afspelen van muziekcollecties met hoge resolutie een fluitje van een cent. Alle instellingen en functies van de Aurender-muziekspeler zijn eenvoudig toegankelijk via het menu Instellingen van de Aurender-app. Android-app (Lite-versie) is ook beschikbaar.

Technische ondersteuning kan op afstand geleverd worden via internet. Door een ondersteuningsverzoek op afstand te verzenden met behulp van de Aurender Conductor-app, kunnen technici snel problemen diagnosticeren en oplossen via internet, mochten deze zich voordoen.

Aurender N100C: technische specificaties

 • Gebruikerssoftware Aurender-app voor iPad / iPad Mini
 • Ondersteunde bestandsformaten:   DSD (DSF, DFF), WAV, FLAC, AIFF, ALAC, APE, MP4 en andere gangbare indelingen
 • Bit- en sampling- snelheden PCM: idem als DAC-specificaties;
 • DSD: 1-bit, 2,8 MHz (DSD64); 1-bit, 5,6 MHz (DSD128)
 • Solid-state harde schijf  voor lokale caching:   1 x 120 GB
 • Harde schijf:   2 TB of 4 TB
 • Digitale uitgangen:   twee speciale USB Audio Class 2.0 en één coax SP/DIF
 • Digitale ingangen:   Gigabit LAN, 2 x USB 2.0
 • Voeding:   lineair, 35 Watt
 • CPU Board: door Aurender zelf ontwikkeld
 • Werkgeheugen (RAM):   4GB
 • Afwerking:   zwart of zilverkleurig
 • Afmetingen:   215 x 55 x 355 millimeter
 • Gewicht:   4,6 kilogram

 

Aurender N100C: prijs en leveringsinformatie

De Aurender N100C is verkrijgbaar in zilverkleurige of zwarte uitvoering. De versie met 2 TB opslag aan boord gaat voor 3.390 euro over de toonbank. De versie met 4 TB dataopslag wisselt voor 3.790 euro van eigenaar.

EDITORS' CHOICE