NIEUWSNaim Audio

Naim Audio kondigt ND5 XS 2, NDX 2 en ND 555 netwerkspelers aan

Rob Nijman | 26 februari 2018 | Fotografie Fabrikant | Naim Audio

Naim Audio heeft een nieuwe lijn netwerkspelers aangekondigd: de ND5 XS 2, de NDX 2 en de ND 555. De modellen zijn gebouwd op een streaming-systeem waar het Britse merk de afgelopen drie jaar aan gewerkt heeft.

Hoewel we momenteel de koudste week van het jaar in de weersvoorspellingen zien staan, is Naim Audio in gedachten al volop in het voorjaar en op High End München, de vooraanstaande audiobeurs die dit jaar van 10 tot en met 13 mei plaats zal vinden. Op de website en via social media wordt er namelijk volop geteaserd met een nieuwe serie netwerkspelers, waar we in München meer van gaan zien.

Naim Audio netwerkspelers 2018

"Onze nieuwste netwerkspelers zijn ontworpen op basis van een compleet nieuw streaming-systeem," zo meldt Naim. Deze innovatieve, door Naim ontworpen digitale technologie, waar drie jaar aan is gewerkt, overtreft alles wat we eerder hebben gedaan. Door de combinatie van de modernste DSP met een rijke, analoge ziel, leveren onze netwerkspelers meeslepende geluidskwaliteit om het beste uit uw muziek te halen, met behoud van de klassieke styling van Naim."

De nieuwe lijn omvat de ND5 XS 2, NDX 2 en de ND 555. Laatstgenoemde is de eerste netwerkspeler in de Naim 500-serie, waarbij je volgens het merk op een serieus vermogen en audiofiele weergavekwaliteit mag rekenen om dat typenummer eer aan te doen. Bovendien is er niet alleen een nieuw streaming-systeem waar deze spelers het boegbeeld van zijn (waarover later meer!), maar stapt Naim ook voor het eerst in een nieuwe techniek: de toevoeging van 'low-voltage differential signalling' (LVDS) in een premium speler. LVDS moet zorg dragen voor high def output en snellere processing met lager stroomverbruik.

De spelers hebben Chromecast ingebouwd, zijn Roon-Ready, kunnen overweg met AirPlay en Bluetooth (aptX HD) en zijn geschikt voor onder meer Tidal en Spotify Connect. Wordt vervolgd!

Bekijk ook onze video van de jongste Naim Uniti-modellen

MERK

EDITORS' CHOICE