Stealth Acoustics LRx83: drieweg luidspreker voor onzichtbare installatie

Het Amerikaanse Stealth Acoustics heeft met zijn producten in een stand op de afgelopen ISE in de RAI in Amsterdam gestaan. Stealth Acoustics is bekend van zijn professionele en creatieve buitenoplossingen en voorts van zijn onzichtbare luidsprekers voor binnen. De nieuwe LRx83 is getoond op ISE 2018, maar inmiddels zijn meer gegevens beschikbaar gekomen. 

Stealth Acoustics LRx83: geschikt voor inbouw in muur of plafond

Stealth’s nieuwe LRx83 is een drieweg breedbandluidspreker die na installatie volledig onzichtbaar zal zijn. De luidspreker is eerder getoond op ISE 2018 in de RAI. De luidspreker heeft een ultrastijf frame dat direct in een standaard framewerk gemonteerd kan worden. Het overschilderbare gedeelte is op het chassis van de luidspreker gelijmd waardoor er een actief gebied ontstaat omgeven door een stabiele montage strip. Montage-instructies staan op een papieren omslag die voorafgaand aan de montage verwijderd dient te worden. Dit papier kan ook gebruikt worden als een plaatsingssjabloon bij installatie in een bestaande wand.

De LRx83 kan zowel in een plafond als muur geplaatst worden, voor afwerking kan gekozen worden uit latexverf, dun behangpapier, bepaalde textielsoorten en structuurverf. Een van een standaard afwijkende afwerking is niet nodig. Geavanceerde afwerkingen - denk aan fineer - kunnen toegepast worden door gebruik te maken van door Stealth aanbevolen speciale technieken.

De LRx83 is voorzien van een hoogwaardige akoestisch gekoppelde laagprofiel lagetonenluidspreker van acht inch, een rechtstreeks gekoppelde middentoner van 30 millimeter met een neodymiummagneet en een tweeter van 25 millimeter die ook is voorzien van een neodymiummagneet. De geavanceerde toegepaste materialen bewerkstelligen een soepele frequentieweergave tot 20 kHz. Als de LRx83 gemonteerd wordt met de aanbevolen backbox is een laagweergave tot onder de 40 Hz mogelijk.

De impedantie bedraagt acht Ohm en de gevoeligheid is 83 dB (1 Watt / 1 meter). De belastbaarheid bedraagt 160 Watt waarbij pieken van 320 Watt geen probleem zouden mogen zijn. Er zijn twee actieve separaat werkende beveiligingsschakelingen aangebracht (hoog/midden en laag/midden) die voor automatisch herstel zorgen na overmatige toevoer van versterkervermogen.

Stealth Acoustics LRx83: prijs en leveringsinformatie

Wij hebben nog geen officiële prijs vernomen, maar als wij meer informatie hebben zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

MERK

EDITORS' CHOICE