NIEUWS

Western Electric 116-C RIAA: instelbare phono-trap met buizen

Het Amerikaanse Western Electric heeft een nieuwe phono-versterker genaamd 116-C RIAA gelanceerd met buizen. De voeding is in een aparte kast geplaatst en is ook voorzien van buizen.  De nieuwe 116-C RIAA is geschikt voor mm- en mc-elementen waarbij de impedantie kan worden ingesteld. 

Western Electric 116-C RIAA: voornamelijk Amerikaanse onderdelen en gebouwd in de VS

Volgens het Amerikaanse Western Electric is de nieuwe 116-C RIAA gebouwd voor veeleisende vinylliefhebbers. Het hart van de versterker wordt gevormd door een viertal buizen van het type 12AX7. In de voeding, die zich in een aparte kast bevindt, zitten buizen van het type 20-B. Gelijkrichting met buizen levert volgens Western Electric een beter resultaat dan gelijkrichting met halfgeleiders.

Volgens Western Electric trekt de 116-C RIAA alle beschikbare informatie en dynamiek uit de groeven van een plaat. Een echt transcendentale ervaring waar je steeds weer van zult genieten, aldus Western Electric.

Western Electric 116-C RIAA: specificaties

Impedantie mm-elementen: 47 kOhm

Impedantie mc-elementen: 100, 150, 200, 300, 400 of 600 Ohm (instelbaar)

Gain of 1 kHz: 42 db (mm), 63 db (mc)

Signaal/ruis-verhouding: 85 dB (mm), 80 dB (mc)

Western Electric 116-C RIAA: prijs en leveringsinformatie

In de VS wisselt de nieuwe phono-trap van eigenaar voor een bedrag van 7.695 dollar. We weten niet of de 116-C RIAA ook naar Nederland zal komen want voor zover wij weten is er geen Nederlandse importeur. Een belangtellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, importheffingen en het lokale BTW-tarief.EDITORS' CHOICE