NIEUWSMcIntosh

McIntosh MCT500 SACD/CD Transport: high-end loopwerk zonder dac

Het Amerikaanse McIntosh heeft de MCT500 aangekondigd, een high-end loopwerk voor sacd’s en cd’s. De nieuwe MCT500 kan ook cd-r-, cd-rw- en dvd-r-schijfjes afspelen. In de loop van deze maand zou hij op de markt moeten komen. 

McIntosh MCT500: universeel loopwerk

Hoewel veel fabrikanten een soort terugtrekkende beweging vertonen op de markt van loopwerken voor muziekschijfjes, brengt het in de VS gevestigde McIntosh wederom een nieuw high-end loopwerk uit voor sacd’s en cd’s. Eerder bracht McIntosh een compact loopwerk uit genaamd MCT80. De nieuwe MCT500 heeft de standaardbreedte van een audiocomponent en heeft wat meer mogelijkheden dan de MCT80.

De MCT500 heeft net als de MCT80 geen DA-converter aan boord en heeft dus uitsluitend digitale uitgangen. De gebruiker heeft de beschikking over een AES/EBU-uitgang (XLR) en voorts over een optische en coaxiale uitgang. Tevens is de MCT500 voorzien van een MCT-uitgang die door McIntosh zelf is ontwikkeld. Via deze uitgang kan ook het DSD-signaal van sacd’s worden uitgevoerd naar een daarvoor geschikte (voor)versterker van McIntosh. Uiteraard kunnen ook cd’s over deze uitgang worden afgespeeld.

De meeste huidige muziekschijfjes kunnen worden afgespeeld op de MCT500, zoals sacd’s cd’s, cd-r/rw-schijfjes en dvd-r-schijfjes. Op het front is een usb-ingang (type A geplaatst) zodat de gebruiker ook bestanden van een usb-schijf kan afspelen. Alle gebruikelijke bestandsformaten tot en met DSD128 worden ondersteund.

Volgens McIntosh is het loopwerk soepel en degelijk uitgevoerd. De lade is van aluminium. Schijfjes worden op tweevoudige snelheid afgelezen om de kans op verloren bitjes te minimaliseren. De MCT500 heeft het McIntosh kenmerkende glazen front en de kenmerkende kleurstelling.

McIntosh MCT500: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de MCT500 in de loop van deze maand op de markt komen. De consumentadviesprijs is vastgesteld op 5.899 euro. 

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE