NIEUWSNeat

Neat Acoustics breidt Iota-productlijn uit met Iota Xplorer

Sinan Kökbugur | 15 februari 2018 | Fotografie Fabrikant | Neat

De Engelse luidsprekerbouwer Neat Acoustics breidt de Iota-productlijn uit met een nieuwe vloerstaander genaamd Iota Xplorer. Feitelijk is de nieuwe Xplorer gebaseerd op de Iota Alpha, maar de Xplorer is dertig centimeter hoger. De woofers zijn onzichtbaar. Het publiek kan de nieuwe Iota Xplorer op de komende Bristol Sound & Vision Show van dichtbij bekijken en beluisteren. 

Neat Acoustics Iota Xplorer: 2,5-weg vloerstaander met twee woofers

Het Engelse Neat Acoustics bouwt uitsluitend luidsprekers. In de zomer van 2017 hebben wij een positieve recensie gepubliceerd over de Iota Alpha, die 1.700 euro per paar kost. De nieuwe Xplorer lijkt op de Alpha maar is wat groter uitgevoerd.

Net als bij de Iota Alpha is het bovenste deel van de kast van de Iota Xplorer afgesloten van het onderste gedeelte. Een eigen P1-R3 midden/bas-driver van Neat van 17 centimeter en een Air Motion Transformer (AMT) tweeter zijn geplaatst in het bovenste gedeelte. Het lage deel van de kast herbergt twee Neat P1-R2-woofers, die vergelijkbaar zijn met de P1-R3-units. De ene woofer is naar de vloer gericht en de andere bevindt zich direct erboven in de kast en samen werken ze als een integraal subwoofersysteem.

De Xplorer heeft een gevoeligheid van 88 dB / 1 Watt. De impedantie bedraagt acht Ohm (minimaal vijf Ohm). De afmetingen zijn 74 x 30 x 22 centimeter. Voor het overige zijn nog geen gegevens beschikbaar gekomen.

Neat Acoustics Iota Xplorer: prijs en leveringsinformatie

Neat Acoustics heeft nog geen prijsinformatie verstrekt, maar we mogen verwachten dat de prijs wat hoger komt te liggen dan de prijs van de Iota Alpha.EDITORS' CHOICE