Trafomatic Audio Primavera: hoofdtelefoonversterker met buizen

Het in Servië gevestigde Trafomatic Audio heeft een nieuwe hoofdtelefoonversterker gelanceerd genaamd Primavera. De nieuwe Primavera werkt in klasse A en versterking vindt plaats met buizen. De versterker kan aangepast worden aan de impedantie van de aangesloten hoofdtelefoon. Het officiële debuut staat gepland voor het weekend van 17 en 18 februari 2018 tijdens de CanJam in New York. 

Trafomatic Audio Primavera: klasse A-hoofdtelefoonversterker met buizen

Primavera betekent “lente” in het Italiaans. Trafomatic Audio en diens hoofdontwerper Saša Čokić zijn echter in Servië gevestigd. De nieuwe Primavera mikt op de bovenkant van de markt van hoofdtelefoonversterkers. Hij kan 10 Watt aan 50 Ohm leveren in pure klasse A afkomstig van direct verwarmde triode buizen van het type Svetlana 811.

De versterker heeft een zeldzame eigenschap Op de uitgangstransformatoren zijn meerdere secundaire wikkelingen voor het matchen van vrijwel elke hoofdtelefoon. Beschikbare uitgangsimpedanties van 25, 50, 100, 300 en 600 ohm zorgen ervoor dat bijvoorbeeld een topmodel als de HiFiman Susvara en Abyss, Audeze en Sennheiser's HD-800S allemaal tot hun klankmatige limiet worden gedreven en tot in de perfectie worden gedempt. Het lijkt een beetje op aanpassing van de impedantie voor elementen van draaitafels.

We hebben nog geen prijsinformatie vernomen, maar waarschijnlijk zal de nieuwe Primavera geen goedkoop product worden.

In het weekend van 17 en 18 februari 2018 zal de Primavera te beluisteren zijn door het publiek tijdens de CanJam in New York, gekoppeld aan HiFiMan's Susvara-koptelefoons.

 

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE