NIEUWSMcIntosh

McIntosh MC611: nieuw monoblok van 600 Watt

Het Amerikaanse McIntosh heeft een nieuwe mono-eindversterker aangekondigd met de naam MC611 Quad Balanced Power Amplifier. De nieuwe versterker kan 600 Watt leveren aan twee, vier of acht Ohm. In de loop van deze maand zal hij naar verwachting zijn weg naar de winkel vinden.

McIntosh MC611 Quad Balanced Power Amplifier

McIntosh presenteert de nieuwe mono-eindversterker als een allrounder. Hij kan dus, niet geheel verrassend, gebruikt worden voor muziekweergave of opname in een surround-systeem. Uiteraard dienen ten minste twee exemplaren aangeschaft te worden voor muziekweergave en nog een paar meer voor een surround-opstelling.

McIntosh heeft een techniek ontwikkeld, genaamd Autoformer, die er voor zorgt dat de versterker altijd 600 Watt kan leveren, ongeacht of de luidspreker een impedantie heeft van twee, vier of acht Ohm. Voorts zijn allerlei verbeteringen doorgevoerd in vergelijking met voorganger MC601. Het belangrijkste verschil is de toename van de capaciteit van de voedingselco’s waardoor de dynamiek is toegenomen en lage tonen accurater worden weergegeven.

Op het frontpaneel is natuurlijk de welbekende iconische blauwe VU-meter van McIntosh geplaatst. De VU-meter wordt tegenwoordig met leds verlicht. De koellichamen die de naam Monogrammed Heatsinks dragen zijn al eerder toegepast. De thermische eigenschappen zijn uitstekend volgens McIntosh zodat de opwarmtijd van de versterker heel kort is.

Op de achterkant bevinden zich een drietal luidsprekeraansluitingen. De gebruiker kiest de aansluiting die het best bij de impedantie van zijn luidspreker past, twee, vier of acht Ohm. Er zit voldoende afstand tussen de aansluitingen zodat aansluiten geen uitdaging zou moeten zijn. De interne bedrading is nog wat dikker uitgevoerd dan in het vorige model en de MC611 heeft ook een uitgebreid power management systeem.

McIntosh heeft al zijn gebruikelijke techniek ingebouwd, zoals Power Guard, Sentry Monitor, Quad Balanced ontwerp en Power Control. De versterker heeft een XLR- en cinch-uitgang om doorlussen naar een andere versterker of een actieve subwoofer mogelijk te maken.

McIntosh MC611: prijs en leveringsinformatie

McIntosh heeft aangekondigd om de nieuwe MC611 in de loop van deze maand te zullen gaan leveren. De Amerikaanse verkoopprijs is vastgesteld op 7.500 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


MERK

EDITORS' CHOICE