NIEUWSNAD

NAD onthult M17 V2 en twee MDC-modules op ISE 2018

Sinan Kökbugur | 06 februari 2018 | Fotografie Fabrikant | NAD

Het Brits/Canadese bedrijf NAD heeft een nieuwe AV-processor genaamd M17 V2 getoond op de ISE in het RAI-complex in Amsterdam. Voorts heeft het bedrijf een tweetal nieuwe MDC-modules uitgebracht, genaamd MDC AM 17 en MDC AM 30, waarmee bestaande modellen kunnen worden uitgebreid. De nieuwe spullen zullen naar verwachting dit voorjaar op de markt komen. 

NAD Master Series M17 V2: nieuwe versie van beproefd concept

Op ISE 2018 in Amsterdam heeft het Brits/Canadese fabrikant audiobedrijf NAD een nieuwe AV-processor, genaamd M17 V2. Feitelijk gaat het om een nieuwe versie van de M17 uit de Master Series die de MDC-architectuur (modulaire ontwerpconstructie) van NAD ondersteunt waarmee eigenaren hun apparaat kunnen aanpassen en up-to-date kunnen houden met de nieuwste technologie, zonder meteen een heel nieuw apparaat te hoeven kopen.

De nieuwe M17 V2 is nu NAD's vlaggenschip surround-sound AV-processor. Het is een 11-kanaals voorversterker en processor en hij heeft gebalanceerde uitgangen voor alle kanalen. De M17 V2 wordt geleverd met Dirac Live, software voor kamercorrectie (volledige versie).

NAD heeft BluOS ingebouwd. Hierdoor kan de M17 V2 deel uitmaken van een hi-res geschikt multiroom audiosysteem, inclusief de mogelijkheid van het afspelen van hi-res- en MQA-tracks. Bediening vindt plaats via de speciale BluOS-app op mobiele apparaten of een Windows- of Apple-computer.

Voorts heeft de M17 V2 vijf hdmi-ingangen en twee-hdmi-uitgangen. De M17 V2 biedt  HDCP 2.2-ondersteuning en kan HDR-inhoud verwerken. Het is ook een op maat gemaakt installatie-vriendelijk apparaat, aldus NAD, met ondersteuning voor CEC / ARCsupport vier IR repeaters, drie 12 V trigger-outs, en een RS-232 dataport zodat hij naadloos kan integreren insystemen van  Crestron en Control4.

“De M17 V2 vertegenwoordigt de beste surroundgeluidprestaties van NAD en is te vergelijken met AV-processoren die vele malen duurder zijn”, aldus Greg Stidsen, NAD's Director of Technology and Product Planning. “MDC stelt ons in staat om de nieuwste geavanceerde technologieën te integreren en om het flexibel en up-to-date te houden. De M17 V2 voldoet ook aan de meest veeleisende videofielen en audiofielen.”

NAD MDC-modules AM 17 en AM 230: modules om bestaande modellen te voorzien van nieuwe techniek

Het bedrijf kondigde ook de introductie aan van twee nieuwe MDC-modules, de MDC AM 17 en de MDC AM 230 die ondersteuning toevoegen voor Dolby Atmos aan bestaande apparaten van NAD.

De MDC AM 17 is expliciet voor de M17, de vorige vlaggenschip AV-processor, terwijl de MDC AM 230 voor NAD’s modellen T 758, T 777, T 787 AVR's en T 187 en M15HD AV-processors is. Toevoeging van een MDC AM 230 op een compatibele 7.1-kanaals NAD AV-receiver, maakt gebruik van 5.1.2 Atmos mogelijk of zelfs 7.1.4 Atmos als een externe stereoversterker wordt toegevoegd.

Beide kaarten bevatten ook Dirac Live-mogelijkheden voor alle kanalen. De MDC AM 17 wordt geleverd met de volledige versie van deze geavanceerde correctietechnologie. De MDC AM 230 geleverd met Dirac Live LE, die beperkt is tot frequenties van 500 Hz en lager. NAD biedt de mogelijkheid aan om voor 99 dollar te upgraden naar de volledige versie van Dirac Live.

NAD M17 V2 en MDC-modules: prijzen en verkrijgbaarheid

Wie meer wil weten kan de stand van NAD deze week bezoeken op de ISE in de RAI in Amsterdam in hal 15 stand E200. NAD staat daar samen met zustermerk PSB. De nieuwe apparaten van NAD zullen naar verwachting deze lente hun weg naar de winkel vinden.

NAD M17 V2:            6.750 euro

NAD MDC AM 17:       769 euro

NAD MDC AM 230:     629 euro

MERK

EDITORS' CHOICE