NIEUWS

Keces S3: hoofdtelefoonversterker uit Taiwan met dac en pre-out


Sinan Kökbugur | 02 februari 2018 | Fotografie Fabrikant

Het in Taiwan gevestigde audiobedrijf Keces Audio heeft een nieuwe hoofdtelefoonversterker met ingebouwde DA-converter aangekondigd. Het apparaat is voorzien van XLR-uitgangen en kan ook ingezet worden als voorversterker. Hij zou binnenkort in de winkel moeten liggen. 

Keces S3: hoofdtelefoonversterker en DA-converter

Keces Audio is een merk van het in Taiwan gevestigde Huikang Electronics Ltd.. Het bedrijf bouwt voornamelijk lineaire voedingen en schone-stroom producten. Er is echter ook een productlijn genaamd Superior Series. Onderdeel van deze productlijn is de S125 een tweekanaals eindversterker en sinds kort is de S3 toegevoegd, een hoofdtelefoonversterker die is voorzien van een DA-converter en XLR-uitgangen en cinch-uitgangen.

De gebruiker kan kiezen uit een optische, coaxiale of usb-ingang. Er is ook een analoge cinch-ingang en een XLR-ingang beschikbaar. Wie niet meer aansluitingen nodig heeft, zou de S3 dus als voorversterker kunnen gebruiken, eventueel in combinatie met een set actieve luidsprekers.

Het hart van de DA-converter is een chip van ESS type ES9026PRO die via S/PDIF PCM-signaal van maximaal 24-bits/192 kHz en DSD kan verwerken. Via usb kan 32-bits/384 kHz-signaal verwerkt worden en DSD tot maximaal DSD256. Volumeregeling vindt plaats in 128 stappen. Analoge en digitale circuits zijn netjes van elkaar gescheiden om onderlinge beïnvloeding zoveel mogelijk te vermijden. Een ringkerntransformator is de basis van de voeding.

De ruisvloer ligt grofweg op -120 dB, evenals de kanaalscheiding. Vervormingscijfers van de lijnuitgangen staan voor de eerste drie getallen achter de komma op nul. Bij de hoofdtelefoonuitgangen staan de eerste twee cijfers op nul.

Voor aansluiting van een hoofdtelefoon is een 6,35-millimeter jackplug-aansluiting beschikbaar die 1.200 milliWatt kan leveren aan 32 Ohm, 350 milliWatt aan 300 Ohm en 175 milliWatt aan 600 Ohm. Ook is voorzien in een 4-polige symmetrische aansluiting. Deze kan 2.000 milliWatt aan 32 Ohm, 1.200 milliWatt aan 300 Ohm en 650 milliWatt aan 600 Ohm leveren.

Een compacte maar complete IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

Keces S3: prijs en leveringsinformatie

De S3 van Keces Audio is binnenkort verkrijgbaar voor een prijs van net geen 1.500 euro.


EDITORS' CHOICE