NIEUWSIntegra

Integra kondigt AV-processor DRC-R1.1 en AV-receiver DRX-R1.1 aan

Het Japanse Integra, onderdeel van Onkyo, heeft een tweetal nieuwe 11.2-kanaals apparaten aangekondigd. De eerste is een AV-processor met de naam DRC-R1.1 die is voorzien van XLR-uitgangen. De tweede is een AV-receiver genaamd DRX-R1.1 die 140 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren. Beide apparaten zijn onder andere THX gecertificeerd. Naar verwachting zullen de apparaten in maart 2018 op de markt komen. 

Integra DRC-R1.1 en DRX-R1.1: aanvulling van de Research-productlijn

De nieuwe apparaten van Integra zitten tjokvol aansluitingen en functies en hebben de 11.2-kanaals architectuur van hun voorgangers. Nieuw is de toevoeging van ondersteuning van 4K HDBaseT, dat de overdracht van 4K-content met een hoog dynamisch bereik (HDR-10 en Dolby Vision) bij 60 fps met een 4:4:4-kleur tot 100 meter via Cat 5/6/7 LAN-kabels mogelijk maakt.

Beide apparaten ondersteunen Dolby Atmos en DTS:X met maximaal 7.2.4 kanalen, multizone-verwerking, ingebouwde Chromecast met Google Assistant spraakbediening en DTS Play-Fi muziekstreaming in meerdere kamers.

Een royale selectie van aansluitingen wordt ook aangeboden op elk model, waaronder acht HDMI-ingangen (een op het voorpaneel), main-out en sub / Zone 2-uitgang met ondersteuning voor HDCP 2.2, 4 K / 60 Hz, alle drie de HDR-indelingen (Dolby Vision, HDR 10 en Hybrid Log-Gamma of HLG), breed kleurengamma, uitgebreide kleur (sYCC601, Adobe RGB, Adobe YYC601) en BT.2020 video-doorvoer.

Integra DRC-R1.1: audiofiel ontwerp met XLR-uitgangen

De DRC-R1.1, een THX Ultra2 Plus-gecertificeerde AV-processor, heeft een audiofiel ontwerp met koperen schroeven die modulaire circuitblokken vergrendelen op een dubbelwandig geïsoleerd frame, extra interne versteviging voor verbeterde anti-resonante eigenschappen, zwevende printplaten, drie 32-bits DSP's en vergulde gebalanceerde XLR-audio-pre-outs voor alle kanalen. Andere onderscheidende eigenschappen zijn aparte onafhankelijke differentiële DA-converters voor stereo (384 kHz / 32-bit AK4490) en surround (768 kHz / 32-bit AK4458) evenals een afzonderlijke DA-converter voor Zone 2 ( HDMI in 1-5, SPDIF / PCM, Net en USB) en Zone 3 (Net en USB). Geavanceerde besturingsfuncties voor domotica omvatten bidirectionele IP- en RS-232-poorten, twee IR-ingangen (één uitgang) en drie programmeerbare 12-volt triggeruitgangen met instelbare vertraging.

Integra DRX-R1.1: audiofiel ontwerp voorzien van een krachtige versterker

De DRX-R1.1, een THX Select-gecertificeerde AV-receiver, deelt dezelfde 4K-beeldverwerking, meerkanaals audiobewerking en hetzelfde audiofiele ontwerp als de DRC-R1.1 met de toevoeging van een versterker met hoge stroomsterkte die wordt gebruikt om 140 watt per kanaal te leveren (8 ohm met 0,08% THD). De versterker heeft een aangepaste lage-brom magneetflux transformator.

Integra DRC-R1.1 en DRX-R1.1: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de nieuwelingen in maart 2018 op de markt komen. De DRC-R1.1 zal 2.500 dollar kosten en de DRX-R1.1 zal voor 3.300 dollar van eigenaar wisselen. Prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar een belangstellende moeten rekening houden met wisselkoersschommelingen, mogelijke invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE