NIEUWSHiFiMan

HifiMan Sundara: nieuwe magnetostatische hoofdtelefoon

Het in New York gevestigde HifiMan heeft een nieuwe over-ear hoofdtelefoon genaamd Sundara uitgebracht die de opvolger is van de succesvolle HE400. Ontwerper Fang Bian vertrouwt op membranen voor zijn nieuwe magnetostaat die 80 procent dunner zijn dan de membranen van de HE-400. Het resultaat is een succesvolle combinatie van detailrijke en fluweelzachte weergave. 

HifiMan Sundara: magnetostatische hoofdtelefoon

Het Amerikaanse HifiMan is in 2007 opgericht door Dr. Fang Bian en produceert draagbare muziekspelers, hoofdtelefoons en hoofdtelefoonversterkers, al dan niet voorzien van buizen. De nieuwe Sundara is aan de onderkant van de Reference-productlijn geplaatst. Van de topmodellen is het zogezegd de goedkoopste.

Voor de naam van de Sundara heeft het Amerikaanse bedrijf opnieuw het Sanskriet gebruikt. Sundara betekent letterlijk “schoonheid” en volgens HifiMan is dit woord de perfecte duiding voor de geluidskwaliteit van de nieuweling.

HifiMan Sundara: nieuwe hoofdbandconstructie en goed te combineren met een draagbare muziekspeler

Een nieuwe hoofdbandconstructie zorgt voor goed draagcomfort. De oorschelp zelf en de houder zijn niet van plastic gemaakt, maar van aluminium. Toch kon het gewicht op slechts 372 gram worden gehouden. De verbindingskabels zijn afneembaar. Bovendien zijn ze uitgerust met 3,5 mm jackpluggen aan de kant van de oorschelpen. De lengte van 1,5 meter is gekozen voor mobiel gebruik en gebruik achter een bureau. Een adapter voor gebruik met grote jackplug wordt meegeleverd.

De Sundara heeft een frequentiebereik van 6 Hz tot 75 kHz. De gevoeligheid ligt op 94 dB. Met een impedantie van 37 Ohm kan de Sundara gemakkelijk worden gecombineerd met de telefoon of muziekspeler naar keuze.

HifiMan Sundara: geniet van lange luistersessies op een ontspannen manier

Voor de nieuwe oorkussens heeft HifiMan het model van de HE1000 V2 gebruikt. Bovendien zijn deze nu uitgerust met polyester aan de kant die naar het oor is gericht, zodat lang en ontspannen geluisterd kan worden. De hoofdband zelf en het buitenste gedeelte van de oorkussens zijn gemaakt van een fijne soort leer. Als oudere HifiMan-modellen te groot waren, zal de koper van de Sundara blij zijn met de nieuwe hoofdbandconstructie met het grote verstellingsbereik.

HifiMan Sundara: prijs en leveringsinformatie

De Sundara staat op de website van HifiMan te koop voor een prijs van net geen 500 dollar. We weten nog niet voor welke prijs de Sundara in Nederland te koop zal worden aangeboden, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

 

 

 

 

 

 

 EDITORS' CHOICE