NIEUWSQuad

Quad Artera Solus: cd-speler, dac en versterker in één kast

Sinan Kökbugur | 01 februari 2018 | Fotografie Fabrikant | Quad

Het Engelse Quad heeft de Artera Solus aangekondigd, een alles-in-één apparaat waar alleen luidsprekers aan toegevoegd hoeven te worden. Een streamer ontbreekt maar de nieuwe Artera Solus kan wel muziek afspelen die via bluetooth wordt aangeboden. In de loop van deze maand zou hij op de markt moeten komen.

Quad Artera Solus: compleet systeem, alleen luidsprekers en een streamer toevoegen

Het in Groot-Brittanië gevestigde Quad claimt dat de Artera Solus, een gecombineerd cd-loopwerk, DA-converter en geïntegreerde versterker, in staat zal zijn om een prestatie te leveren “op één lijn met veel duurdere multi-component hi-fi systemen”. Een streamer ontbreekt, maar het apparaat kan via bluetooth muziek ontvangen en afspelen.

Het hart van het digitale gedeelte is een chip van ESS type ES9018 Sabre32 Reference die alle gangbare PCM-formaten tot 32-bit/384 kHz alsmede DSD256 en lager kan verwerken. De gebruiker heeft de beschikking over een vijftal digitale ingangen, twee keer optisch, twee keer coaxiaal en een usb-ingang. Voorts zijn twee gewone analoge lijningangen aanwezig. Een draaitafelingang ontbreekt. Wie een andere eindversterker zou willen gebruiken kan kiezen uit een XLR- of cinch-voorversterkeruitgang. Aan de voorkant is een hoofdtelefoonaansluiting van 6,35 millimeter geplaatst.

De Artera Solus kan twee keer 75 Watt aan acht Ohm leveren. De kanaalscheiding van de voortrap is groter dan 100 dB (1 kHz). De ruisvloer ligt beneden -103 dB. De eindtrap heeft een kanaalscheiding van 82 dB en een ruisvloer op -100 dB. Het frequentiebereik van de voor- en eindtrap loopt van 20 Hz tot 20 kHz.

Naar verluidt zal Quad in de herfst van dit jaar een model uitbrengen dat ook is voorzien van wifi en bediening via een app.

Quad Artera Solus: prijs en leveringsinformatie

De Quad Artera Solus is in de loop van deze maand leverbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering voor een prijs van 1.500 Britse ponden. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE