NIEUWSGamuT

GamuT Lobster Chair high-end luisterstoel


Redactie HiFi.nl | 04 februari 2016 | GamuT

Wie tijdens de Audio Show Alkmaar in het AZ-stadion even uitgebreid wil relaxen, heeft geluk. Importeur Hifinesse zal aanwezig zijn met het merk GamuT, dat naar eigen zeggen 's werelds eerste high-end luisterstoel presenteert. Deze GamuT Lobster chair is ontworpen om reflecties van de omgeving te minimaliseren.

In plaats van akoestiekoplossingen op de muren of achter en naast de luisterpositie, neemt de Lobster deze dempingen op zich. "Het effect is schokkend," aldus de importeur – "de soundstage presentatie wordt nauwkeuriger en natuurlijk, de luidsprekers verdwijnen en de muziek komt tot leven in uw woonkamer."

De Lobster is gebaseerd op een Deense designklassieker en ontworpen door de architecten van Lund & Paarmann. In nauwe samenwerking met de fabrikant heeft GamuT de vorm licht aangepast, alsook het dempingsmateriaal veranderd aan het oppervlak van hoofdgedeelte met speciaal akoestisch dempings materiaal, resulterend in een behandeling van de geluidsweergave, zonder aan het mooie design en het zitcomfort van de bestaande Lobster te komen. Zelfs de prijs van de luisterstoel, in Las Vegas door What Hifi bekroond met een Star of CES-vermelding, is hetzelfde als die van het originele model. Die prijs is wel op aanvraag (lees: if you have to ask it, you probably can't afford it). 

Kennismaken kan behalve op de Audio Show Alkmaar (13 en 14 februari) ook bij Audio21 in Wapenveld.


EDITORS' CHOICE