NIEUWS

James Loudspeaker introduceert 2.1 LR-S sound bars, te zien op ISE 2018

Het Amerikaanse James Loudspeaker produceert met name versterkers en luidsprekers, voor gewone consumenten, maar ook voor de professionele markt. Het bedrijf zal op de komende ISE in de RAI in Amsterdam een reeks van full range 2.1 sound bars onthullen. Deze sound bars in het LR-S-formaat kunnen worden aangepast aan vrijwel elk flat-panel display. Maatwerk is de specialiteit van James Loudspeaker.

James Loudspeaker 2.1 LR-S sound bars: naar wens aan te passen

Het in 1999 opgerichte en in de plaats Napa in de Amerikaanse staat Californiė gevestigde James Loudspeaker ontwikkelde de LR-S sound bar-oplossingen in eerste instantie op basis van de marktvraag van commerciėle integrators op zoek naar audio voor boardrooms, conferentiezalen, lobby's, showrooms, in de detailhandel en nachtclubs. Domotica-specialisten die oplossingen bij consumenten thuis installeren hebben ook het LR-S-formaat overgenomen voor slaapkamers en andere zones waar een flatpanel-tv aanwezig is, maar surround-geluid niet vereist is.

De LR-S-versies zijn momenteel beschikbaar in de sound bar modellen SPL5, SPL6 en SPL8. De nieuwe sound bars bieden een hoge belastbaarheid en weergave van lage tonen tot onder 60 Hz. De 2.1-configuratie van de LR-S-soundbars zorgt ervoor dat ze passen bij de James Loudspeaker A2.1-driekanaalsversterker, die configureerbare cross-overs aan boord heeft.

James Loudspeaker sound bars zijn gebouwd in Napa, Californiė, uit aluminium van vliegtuigkwaliteit. Elke sound bar is voorzien van woofers met een aluminium conus en aluminium of beryllium dome quad tweeters. Alle LR-S sound bars kunnen op maat worden gemaakt en worden geverfd om te passen bij elk scherm of interieur. Elke sound bar wordt geleverd met een passend aluminium frontrooster. LR-S sound bars kunnen rechtstreeks aan elke televisie of aan de muur worden gemonteerd met behulp van beschikbare beugels.

Wie meer wil weten kan de stand van James Loudspeaker bezoeken in hal 7 stand P205 op de komende Integrated Systems Europe (ISE), de domoticabeurs die zal worden gehouden van 6 tot 9 februari a.s. in het RAI-complex in Amsterdam.

James Loudspeaker 2.1 LR-S sound bars: prijs en leveringsinformatie

De James Loudspeaker LR-S soundbars zijn nu verkrijgbaar via geautoriseerde James Loudspeaker-dealers. Prijzen beginnen bij 3.500 dollar. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar die zullen vanwege mogelijke invoerrechten en het lokale BTW-tarief waarschijnlijk nog iets hoger komen te liggen.


EDITORS' CHOICE