Monitor Audio lanceert Monitor-serie luidsprekers

Monitor Audio heeft een nieuwe serie luidsprekers gepresenteerd, simpelweg Monitor genaamd. De jongste modellen van de Britse speakerfabrikant moeten de MR-lijn opvolgen. 

De Monitor-serie combineert de C-CAM dome tweeter uit de Bronze-lijn met een creatieve nieuwe configuratie van de drivers en richt zich met monitoren, vloerstaanders, een sub en een center op zowel stereo als multi-kanaals weergave. Specifieker zien we bijvoorbeeld de 25mm C-CAM tweeters met de 5.5" MMP II drivers in de kleine Monitor 50, één van de twee boekenplankmodellen in de serie. 

Monitor Audio Monitor: modellen & prijzen

De Monitor-serie bestaat uit zes modellen: vier formaten traditionele stereoluidsprekers, een centerspeaker en een subwoofer. De lijn begint zoals we gewend zijn bij de 50, een boekenplankmodel dat 250 euro per paar zal gaan kosten. Nummer twee is de Monitor 100, die voor 320 euro per paar van eigenaar wisselt.

Lees ook onze review van de Monitor Audio Silver 100 en 200 

De grotere Monitor 200 en 300 zijn de twee vloerstaanders in de serie en gaan voor respectievelijk 580 en 750 per paar over de toonbank; er is geen Monitor 500. De Monitor C150 centerspeaker kost 180 euro en de Monitor MRW-10 subwoofer heeft een prijskaartje van 480 euro. Het overzicht met specificaties vind je op de website.

Afwerking van de retro-modellen is er in drie uitvoeringen: zwart, wit en walnoot. Verwacht in februari.


EDITORS' CHOICE