NIEUWSBryston

Bryston presenteert drietal actieve luidsprekersystemen

Het Canadese Bryston heeft een drietal nieuwe actieve luidsprekersystemen gepresenteerd genaamd Model T Active, Middle T Active en Mini T Active. De term “active” suggereert dat de versterkers in de luidsprekers zijn gebouwd, maar niets is minder waar. Cross-over en eindversterkers bevinden zich buiten de luidsprekers. De eindversterkers zijn ook nieuw en zijn speciaal voor de nieuwe luidsprekers ontwikkeld. In de eerste helft van dit jaar zouden de nieuwe luidsprekersystemen op de markt moeten komen.

Bryston Model T Active, Middle T Active en Mini T Active: nieuwe vlaggenschepen

Het Canadese Bryston bouwt versterkers, bronnen en luidsprekers. De nieuwe actieve luidsprekers bestaan uit passieve luidsprekers, vergezeld door een externe cross-over en nieuwe bijpassende externe eindversterkers. Goed beschouwd zijn het dus passieve luidsprekers, maar Bryston geeft prijzen voor drie sets en niet voor afzonderlijke componenten. We veronderstellen dat de componenten ook los te koop zijn.

Bryston Bax 1: digitale cross-over met DSP

Het hart van de drie nieuwe actieve systemen is de BAX-1, een digitale cross-over die is voorzien van Bryston’s eigen software. De BAX-1 krijgt een full-range analoog signaal van een voorversterker en splitst vervolgens het signaal in drie delen, namelijk laag, midden en hoog. Ieder deel wordt vervolgens nog aangepast aan de eigenschappen van de driver die moet worden aangestuurd. De gebruiker kan kiezen uit verschillende filters om de laagweergave aan te passen aan de luisterruimte. De BAX-1 stuurt vervolgens het signaal naar een drietal eindversterkerkanalen.

Bryston versterkers: driekanaals 21B3 en zeskanaals 24B3

Bryston heeft een tweetal nieuwe eindversterkers als gezelschap voor de nieuwe luidsprekers ontwikkeld. De nieuwe 21B3 is voorzien van drie kanalen en de nieuwe 24B3 is voorzien van zes kanalen. Beide versterkers zijn onderdeel van de Cubed-productlijn. Twee 21B3-versterkers zijn nodig voor aansturing van een setje luidsprekers. De gebruiker heeft dan aan elke kant 600 + 300 + 300 Watt ter beschikking aan acht Ohm. De 24B3-versterker heeft wat minder vermogen, maar kan met zijn zes kanalen in zijn eentje twee luidsprekers aansturen.

Bryston luidsprekers: Model T, Middle T en Mini T

De Model T Active is een 52,5 inch hoge drieweg vloerstaander voorzien van drie woofers van acht inch, twee middentoners van 5,25 inch en twee tweeters van één inch. De Middle T Active is een 39,5 inch hoge vloerstaander en levert één woofer en één middentoner in ten opzichte van zijn grote broer. De Mini T Active heeft één woofer, één middentoner en één tweeter. Met een hoogte van 22,5 inch kan hij op een boekenplank of stand worden gezet.

Bryston Model T Active, Middle T Active en Mini T Active: prijzen en leveringsinformatie

Bryston geeft vijf jaar garantie op de BAX-1, zoals op al zijn digitale componenten. Alle versterkers en luidsprekers van Bryston hebben twintig jaar garantie. De luidsprekers zijn leverbaar in de kleuren black ash, natural cherry en boston cheery. Tegen een meerprijs zijn andere afwerkingen leverbaar. De versterkers kunnen worden geleverd met een zilverkleurige of zwarte frontplaat.

De prijs van een Model T Active-systeem, bestaande uit een BAX-1, een paartje 21B3-versterkers en een paartje Model T Active-luidsprekers is 33.770 US-dollar, leverbaar in de loop van het eerste kwartaal van 2018.

De prijs van een Middle T Active-systeem, bestaande uit een BAX-1, één 24B3-versterker en een paartje Middle T Active-luidsprekers is 20.230 US-dollar, leverbaar in de loop van het tweede kwartaal van 2018.

De prijs van een Mini T Active-systeem, bestaande uit een BAX-1, een paartje 21B3-versterkers en een paartje Mini T Active-luidsprekers is 17.690 US-dollar, leverbaar in de loop van het tweede kwartaal van 2018.

De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, mogelijke invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE