NIEUWSKEF

KEF Q50a: Dolby Atmos-luidspreker voor de thuisbioscoop in 3D

Sinan Kökbugur | 15 januari 2018 | Fotografie Fabrikant | KEF

De Britse luidsprekerbouwer KEF introduceert een Dolby Atmos-luidspreker genaamd Q50a. De luidspreker is ontwikkeld als aanvulling op de nieuwe Q-serie en is ontworpen om elk KEF-Q-surroundsysteem qua geluid naar de derde dimensie te brengen. Deze maand zullen de luidsprekers op de markt komen.

KEF Q50a: Dolby Atmos-luidsprekers voor plaatsing op een vloerstaander

Het Engels KEF heeft de Q50a ontworpen om naadloos samen te werken met de Q-serie, maar de Q50a kan ook worden gebruikt met luidsprekers van andere merken. Het ontwerp van de Q50a sluit in elk geval aan bij het ontwerp van de andere luidsprekers uit de Q-serie.

De Q50a is volgens KEF door zijn ingenieurs afgestemd om een ruimtelijk Dolby Atmos-geluid te verkrijgen zonder daadwerkelijke plafondluidsprekers. De werking is dus gebaseerd op plafondreflectie. Eventueel kan Q50a ook aan de muur worden bevestigd via bevestigingsgaten aan de achterkant.

Dolby Atmos is meer dan alleen surround-geluid. Het is een technologie die in staat is om de kamer te vullen met driedimensionaal geluid. Terwijl de objecten over het scherm bewegen, bewegen de geluiden rond de luisteraar, ook boven zijn hoofd. De Dolby Atmos-luidspreker heeft een geluidsuitstraling naar het plafond en wordt op de voor- en achterluidsprekers geplaatst om de hoogte-informatie van voor Dolby Atmos geschikte AV-versterkers of AV-processors weer te geven.

Door een tweeterbuis met een wigvormig dempingselement te gebruiken, blijven de hoge tonen gedetailleerd en natuurlijk. Het hart van de KEF Q50a is de nieuwste Uni-Q-driver. De driver heeft een lichtere conus, verbeterde ophanging en een nieuwe generatie ontkoppeling tussen de tweeter van 25 millimeter en de midrange driver van 130 millimeter. Het resultaat is een uitstekende dynamiek met een zeer nauwkeurige, snelle en schone respons, aldus KEF.

De Q50a heeft een impedantie van acht Ohm. Het frequentiebereik loopt van 105 Hz tot 18,5 kHz. De afmetingen zijn 178 x 180 x 259 millimeter en hij weegt 4,29 kilogram.

KEF Q50a: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe KEF Q50a is vanaf deze maand verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering voor een prijs van 349 euro per stuk.

  


MERK

EDITORS' CHOICE