NIEUWSLexicon

Lexicon toont AV-apparaten RV-6, RV-9 en MC-10 op CES 2018

Het Amerikaanse Lexicon, onderdeel van Harman International heeft op de CES in Las Vegas een tweetal nieuwe AV-receivers genaamd RV-6 en RV-9 getoond, alsmede een nieuwe AV-processor genaamd MC-10. De nieuwe Lexicon RV-6 en RV-9 Immersive Surround Sound AV-ontvangers en de Lexicon MC-10 Immersive Surround Sound AV-processor zijn ontworpen om voor de veeleisende liefhebber van een thuisbioscoop. Met Dolby Atmos en DTS:X 3D-surround sound processing, Dirac Room Live EQ, de Logic7 Immersion-mixer en krachtige hardware zorgen de receivers en processor voor een echt meeslepende ervaring, aldus Lexicon. Binnenkort zouden de apparaten in de winkel moeten liggen.

Lexicon RV-6, RV-9 en MC-10: AV-apparaten voorzien van de nieuwste techniek

De RV-6 en RV-9 van het Amerikaanse Lexicon zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de belangrijkste componenten van een premium AV-systeem ongeëvenaarde prestaties leveren. Overbodige verbindingen en functies werden geëlimineerd en alles was gericht op het weergeven van de beste audio- en videosignaalintegriteit en -verwerking, evenals de allerbeste versterking op alle kanalen, de hele tijd, zelfs met het meest veeleisende programmamateriaal. De apparaten zijn ontworpen voor huidige en opkomende technologieën: HDMI 2.0a met HDCP2.2 4K Ultra HD en 3D-videomogelijkheden zijn ingebouwd, evenals compatibiliteit met Dolby Vision. Het publiek heeft op de CES kennis mogen maken met de nieuwe apparaten.

"Lexicon heeft een rijke historie in professionele digitale audioverwerking en is te vinden in de overgrote meerderheid van opnamestudio's van wereldklasse", zegt Jim Garrett, Senior Director Productstrategieën en Planning, Harman Luxury Audio. "Deze Grammy-winnende stamboom komt duidelijk naar voren in de RV-6, RV-9 en MC-10 met een eigen Logic7 Immersion-upmixer, waarmee stereo- en meerkanaals bronmateriaal de luisteraar kan omhullen met een rijk en natuurlijk driedimensionaal geluid, waarbij de volle voordeel van hoogteluidsprekers," aldus Garrett.

De Lexicon RV-6 en RV-9 maken gebruik van de chips van Cirrus type CS42528 voor AD-conversie en DA-conversie, met een dynamisch bereik van 114 dB (24-bit / 192-kHz). De analoge schakelingen op de ingangs- en uitgangstrappen zijn ook geoptimaliseerd voor een ongeëvenaard dynamisch bereik, ultra-lage vervorming en ongeëvenaarde helderheid, aldus Lexicon. Harman’s eigen Logic7 Immersion-mixer maakt stereo- en multikanaalinhoud mogelijk om de luisteraar onder te dompelen in een rijk en natuurlijk driedimensionaal geluid. Flexibele configuratie, Spotify Connect en een zone 2 met audio, 4K-video, IR-besturing, triggers en stroomoptie maken de RV6 en RV-9 uitstekende keuzes voor een breed scala aan toepassingen. Met 12 kanalen voor decodering en 7 kanalen voor versterking, onafhankelijke zone 2 video en triggers, kunnen de RV-6 en RV-9 eenvoudig worden geconfigureerd voor een verscheidenheid aan systemen.

Lexicon RV-6, RV-9 en MC-10: prijzen en leveringsinformatie

De apparaten zouden binnenkort hun weg naar de winkel moeten vinden. De RV-6 zal voor een bedrag van 3.900 dollar van eigenaar wisselen. De RV-9 zou dat voor 6.500 dollar moeten doen. De MC-10 zal waarschijnlijk 6.000 dollar gaan kosten. Dit zijn voorlopige prijzen die gelden voor de Amerikaanse markt. De prijzen in Europa zullen vermoedelijk wat hoger komen te liggen door wisselkoersschommelingen, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE