Audio-Technica toont riemaangedreven AT-LP7 op CES

"Al meer dan vijftig jaar heeft Audio-Technica een reputatie opgebouwd voor uitmuntende vinylweergave met onze hoogwaardige elementen. De AT-LP7 breidt dit erfgoed uit als de beste draaitafel die het bedrijf ooit heeft aangeboden," aldus Bob Peet, de Amerikaanse marketing manager bij Audio-Technica. De AT-LP7 wordt handmatig bediend en wordt compleet met element van het type VM520EB geleverd. De gebruiker kan kiezen om de ingebouwde phono-versterker wel of niet te gebruiken. Een afneembare stofkap wordt ook meegeleverd.

Audio-Technica AT-LP7: compleet draaitafelsysteem

De nieuwe AT-LP7 van het Japanse Audio-Technica is volgen het bedrijf gebouwd rondom het element. Met andere woorden, een goed element is het uitgangspunt en daar moest een goede draaitafel voor gebouwd worden, aldus Audio-Technica. Natuurlijk staat het de gebruiker vrij om een andere element te plaatsen.

De AT-LP7 draait 33-1/3 of 45 rondjes per minuut en de riemaandrijving zorgt voor een stille, stabiele weergave en isolatie van motorische en mechanische ruis. Het draaiplateau is gemaakt van polyoxymethyleen met een dikte van twintig millimeter. Polyoxymethyleen is een stijve thermoplast met een hoge vormvastheid. Het draaiplateau wordt aangedreven door een motor met snelheidscontrole die zorgt voor een constante en nauwkeurige rotatie. Het chassis van de draaitafel is gemaakt van 40  millimeter dik MDF om interne trillingen en akoestische feedback te remmen.

Audio-Technica AT-LP7: voorzien van mm-element type VM520EB

Het meegeleverde  element is van het type VM520EB en is gebouwd volgens het exclusieve Dual Magnet-ontwerp van Audio-Technica. Bijgevolg biedt het VM-ontwerp een uitzonderlijke goede aftasting van de groef, resulterend in een hoge kanaalscheiding, stereobeeldvorming en frequentierespons.

Het VM520EB-element heeft een gelijmde elliptische stylus van 0,3 x 0,7 millimeter en wordt vooraf gemonteerd op een lichtgewicht afneembare AT-HS10-headshell. De J-vormige toonarm van de draaitafel is ontworpen om trackingfouten te minimaliseren en bevat ontwerpelementen van de klassieke originele toonarmen van Audio-Technica uit de jaren 60 en 70. De toonarm maakt gebruik van een metalen cardanisch ophangsysteem en precisielagers om de tracking-fout te verminderen. Anti-skating en toonarmhoogte zijn instelbaar. Indien gewenst kan de stylus van de VM520EB worden vervangen door één van de zes andere styli die beschikbaar zijn in de VM-lijn, wat luisteraars een gemakkelijke manier biedt om de stylus te upgraden zonder een geheel nieuwe cartridge te hoeven aanschaffen.

Audio-Tecnica AT-LP7: ingebouwde phono-versterker die wel of niet gebruikt kan worden

De AT-LP7 bevat een ingebouwde, omschakelbare phono-voorversterker die zowel het signaal van mm-elementen als mc-elementen kan verwerken, waardoor de draaitafel kan worden gebruikt met een breed scala aan elementen en versterkers. De AT-LP7 wordt geleverd met een afneembare stofkap, 45-toeren adapter en een verbindingskabel.

Audio-Technica AT-LP7:  prijs en leveringsinformatie

De Audio-Technica AT-LP7 zal beschikbaar zijn vanaf maart 2018. De prijs in de VS is bepaald op net geen 800 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE