NIEUWSNAD

Nad toont nieuwe versterkers en een draadloze hoofdtelefoon op CES

Sinan Kökbugur | 10 januari 2018 | Fotografie Fabrikant | NAD

Audiobedrijf NAD heeft twee van zijn versterkers vernieuwd en de nieuwe modellen zijn te zien op de CES in Las Vegas. De succesvolle D 3020 heeft een opvolger gekregen D 3020 V2. Het veel duurdere model M22 heeft ook een V2-opvolger gekregen. Daarnaast heeft NAD zijn eerste draadloze hoofdtelefoon uitgebracht genaamd Viso HP70. De apparaten zullen binnenkort hun weg naar de winkel vinden.

NAD D 3020 V2: niet sterk veranderd, maar wel verbeterd en uitgebreid

De nieuwe D 3020 V2 is de opvolger van de D 3020 uit 2013. Het typenummer slaat op de oorspronkelijke 3020, zonder D. Dit is de meest succesvolle stereoversterker en het meest verkochte model ooit. NAD heeft een mm-ingang toegevoegd aan het V2-model, alsmede een voorversterkuitgang. De gebruiker heeft verder de beschikking over een analoge cinch-ingang en een optische en coaxiale digitale ingang. Ook is voorzien in een draadloze verbinding via bluetooth (aptX). Het maximale uitgangsvermogen is ongewijzigd met 30 Watt per kanaal. De prijs blijft waarschijnlijk ook hetzelfde.

NAD M22 V2: meer vermogen voor dezelfde prijs

De M22, een stereo eindversterker, was al een krachtpatser maar het V2-model voegt daar nog eens twintig procent uitgangsvermogen aan toe. De gebruiker heeft met de nieuwe versie 300 Watt per kanaal ter beschikking. De M22 V2 kan ook worden gebrugd. Als monoversterker is het maximale uitgangsvermogen maar liefst 900 Watt.

NAD belooft een welhaast onmeetbare vervorming, vrijwel afwezige ruis en een onvoorwaardelijke stabiliteit ongeacht welke luidspreker zou zijn aangesloten. Vanaf volgende maand zou het V2-model in de winkel moeten liggen voor dezelfde prijs als het eerdere model.

NAD Viso HP70: eerste draadloze hoofdtelefoon van NAD, met noise-cancelling techniek

NAD’s eerste draadloze hoofdtelefoon heeft de naam Viso HP70 en is voorzien van noise-cancelling techniek. De gebruiker kan de on-ear hoofdtelefoon, die 320 gram weegt, op drie verschillende wijzen gebruiken: 1. draadloos met noise cancellation aan, 2. draadloos met noise cancellation uit, en 3. met een kabel die is voorzien van een jackplug van 3,5 millimeter. De draadloze verbinding wordt gelegd via bluetooth HD (aptX) en de accu zou voor circa 15 uur muziekplezier moeten zorgen. De hoofdtelefoon is opvouwbaar en kan dus gemakkelijk worden meegenomen.

De Viso HP70 is leverbaar vanaf volgende maand voor een prijs van net geen 400 dollar, in de VS. De prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, eventuele invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE