NIEUWSSony

Sony toont nieuwe sporthoofdtelefoons op CES 2018

Sinan Kökbugur | 09 januari 2018 | Fotografie Fabrikant | Sony

Het Japanse Sony heeft een aantal nieuwe hoofdtelefoons op CES 2018 getoond die bedoeld zijn voor verschillende doeleinden. Een drietal nieuwe in-ear modellen, genaamd WF-SP700N, WI-SP600N en WI-SP500, zijn spatwaterdicht en zijn bedoeld voor tijdens het sporten. Dan is er ook nog een nieuwe over-ear model, genaamd MDR-1AM2, die is bedoeld voor muziek luisteren ná het sporten. De nieuwe modellen zullen in het voorjaar en in de zomer van 2018 op de markt komen.

Sony WF-SP700N, WI-SP600N en WI-SP500: draadloze noise cancelling sport in-ears

Om de actieve muziekliefhebber optimaal te ondersteunen introduceert Sony de WF-SP700N, WI-SP600N en WI-SP500 draadloze sporthoofdtelefoons. Deze modellen produceren een uitstekend geluid en zijn inzetbaar tijdens een cardiotraining, rustgevende yogasessies of gewoon voor onderweg naar werk. Dankzij het draadloze ontwerp is er de bewegingsvrijheid om elke sport te beoefenen onder het genot van muziek.

Door de integratie van noise cancelling kunnen sporters zich goed concentreren in een drukke sportschool of buiten in het park. Pratende mensen, ratelende fitnessapparaten en andere storende geluiden worden automatisch weggefilterd. Speciaal voor trainingen in de buitenlucht is er de Ambient Sound functie. Hiermee worden omgevingsgeluiden juist versterkt zodat sporters verkeersveilig kunnen hardlopen op straat. Sony legt niet uit hoe dit dan precies werkt. Naast noise cancelling bieden deze modellen ook de extra-bass sound voor diepe bastonen. Alle nieuwe Sony sportheadphones zijn verkrijgbaar in de kleuren roze, geel, zwart en wit

Sony WF-SP700N: volledig draadloze oordopjes

De WF-SP700N combineert dit met noise cancelling in een spatwaterbestendige behuizing. Zo kan ongestoord getraind worden tijdens een regenachtige dag zonder zorgen of de headphones de work-out doorstaan. Na afloop wordt zweet en vuil eenvoudig afgespoeld onder de kraan dankzij de IPX4 waardering. De oordopjes blijven stevig zitten dankzij de oorhaken en zijn beschikbaar in vier trendy kleuren: roze, geel, zwart en wit. Deze kleuren zijn gekozen om de meest gangbare sportoutfits te complementeren.

De WF-SP700N wordt geleverd met een compacte case die tevens als oplader fungeert en heeft een accuduur van drie uur. Met deze case kan tot twee keer worden opgeladen dankzij de ingebouwde oplaadbare batterij. Zo komt de accuduur op een totaal van negen uur. Dit model beschikt over NFC waardoor snel een draadloze verbinding via Bluetooth kan worden gemaakt met een smartphone.

Sony WI-SP600N: draadloze oordopjes verbonden met een nekband

De WI-SP600N heeft dezelfde noise cancelling, geluidskwaliteit en spatwaterbestendigheid als de WF-SP700N. Dit model heeft een accuduur van ongeveer zes uur. De compacte oordopjes zijn verbonden met een discrete nekband om een prettig draagcomfort te garanderen.

Sony WI-SP500: draadloos voor minder dan 100 euro

De WI-SP500 is ook spatwaterdicht met een IPX4 waardering en is uitgerust met NFC om snel te verbinden met een smartphone. De accuduur op een enkele lading is acht uur voor extra lang trainen. De hoofdtelefoon heeft speciaal ontworpen ergonomische oordopjes waardoor ze stevig blijven zitten, zelfs tijdens de meest intense trainingen.

Sony Headphones App en Google Assistant

Sony lanceerde onlangs de nieuwe Sony Headphone App voor Android en iOS. Via deze gebruiksvriendelijke applicatie (beschikbaar via de Google Play en Apple App store) zijn onder meer de noise cancelling- en Ambient Sound instelbaar en kan de equalizer aangepast worden.

De nieuwste hoofdtelefoons van Sony zijn binnenkort via een software-update compatibel met Google Assistant. Bijwerken van deze software-update kan eenvoudig via de Sony Headphone App. Deze toepassing is beschikbaar voor de WH-1000XM2, WI-1000X, WF-1000X, WF-SP700N, WI-SP600N, WH-CH700N en WH-H900N. Na deze software-update kan Google Assistant via de hoofdtelefoon aangestuurd worden door spraakcommando’s te geven aan bijvoorbeeld een smartphone of tablet.

Sony MDR-1AM2 voor ultiem hi-res luistergenot

Voor wie klaar is met sporten is er nu de MDR-1AM2. Sony presenteert de nieuwe hoofdtelefoon als opvolger van de MDR-1A. De nieuwe hoofdtelefoon is geschikt voor het afspelen van frequenties tot 100 kHz dankzij een nieuw ontworpen HD driver van 40 millimeter. Dit tilt de geluidservaring van hi-res audio naar een hoger niveau. De MDR-1AM2 is voorzien van Liquid Crystal polymeermembranen zodat geen fijn detail onopgemerkt blijft, aldus Sony.

Het ontwerp is gebaseerd op basis van de MDR-Z1R Signature Series. Zo heeft de MDR-1AM2 een gerasterde gril geïnspireerd op een Fibonacci-patroon. Dit zorgt voor een minimale klankdiffusie en een gedetailleerde reproductie van high-res audio. De meegeleverde zuurstofvrije koperen audiokabel garandeert een optimaal verbinding. Naast de gangbare 3,5-millimeter aansluiting levert Sony een gebalanceerde 4,4 millimeter kabel.

De MDR-1AM2 is verkrijgbaar in stijlvol zwart of zilver. Het nieuwe model is lichter dan zijn voorganger en heeft een zeer hoog draagcomfort. De luxe en comfortabele synthetisch lederen oorkussens zijn gemaakt van laag-veerkrachtig polyurethaan schuim.

Sony hoofdtelefoon: prijzen en leveringsinformatie

De WF-SP700N is vanaf juni 2018 in de Benelux beschikbaar voor 200 euro.

De WI-SP600N is vanaf juni 2018 in de Benelux beschikbaar voor 160 euro.

De WI-SP500 is vanaf april 2018 in de Benelux beschikbaar voor 90 euro.

De MDR-1AM2 is vanaf april 2018 in de Benelux beschikbaar voor 250 euro.

EDITORS' CHOICE