NIEUWSAKG

AKG’s N5005 is het nieuwe in-ear vlaggenschip

Sinan Kökbugur | 09 januari 2018 | Fotografie Fabrikant | AKG

Het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf AKG heeft een nieuwe in-ear hoofdtelefoon aangekondigd genaamd N5005. De nieuwe in-ears is het nieuwe vlaggenschip en mikt op de bovenkant van de markt. Verschillende kabeltjes en oordopjes worden meegeleverd, evenals een bluetooth-dongle die voor circa acht uur draadloos muziekplezier zou moeten zorgen. Naar verwachting zal de N5005 vanaf de lente van 2018 geleverd kunnen worden.

AKG N5005: nieuw vlaggenschip gemaakt van krasbestendig keramiek

AKG is in 1947 in Wenen opgericht door Rudolf Görike en Ernst Pless. Tegenwoordig is het bedrijf onderdeel van Harman International dat weer onderdeel is van Samsung Electronics. Het bedrijf maakt voornamelijk hoofdtelefoons en microfoons. De nieuw aangekondigde N5005 is het nieuwe in-ear topmodel dat is bedoeld om de K3003i uit 2012 op te volgen.

De oordoppen van de N5005 zijn gemaakt van krasbestendig hoogglans zwart keramiek. Ieder paar heeft zijn eigen unieke serienummer en is gecertificeerd voor hi-res audio door de Japan Audio Society, wat dit ook moge betekenen. De drivers zijn een combinatie van de techniek die is gebruikt in de One Dynamic en Quad BA drivers van het merk. De luisteraar kan het geluid naar eigen smaak aanpassen met de meegeleverde en uitwisselbare filters die de namen Bass Boost, Reference Sound, Semi-High Boost en High Boost dragen.

De N5005 wordt geleverd in een mooie doos waarin zich twee kabels bevinden alsmede verschillende maten oordoppen. AKG levert ook een bluetooth-dongle mee die voor circa acht uur draadloos muziekplezier zou moeten zorgen.

AKG N5005: prijs en leveringsinformatie

De levering van de AKG N5005 zal in de lente van 2018 beginnen. De prijs in euro’s is nog niet bekend gemaakt, maar naar verluidt zal de N5005 in Groot-Brittannië voor 1.000 Britse ponden van eigenaar wisselen.


EDITORS' CHOICE