NIEUWS

Pyour Audio: hoofdtelefoon voor mensen met gehoorschade

Sinan Kökbugur | 21 december 2017 | Fotografie Fabrikant

De Nederlandse startup Absolute Audio Labs heeft samen met de Franse fabrikant Parrot een speciale versie van de Parrot ZIK3 ontwikkeld. De speciale hoofdtelefoon stemt het signaal af op het gehoor van de luisteraar, ter compensatie van eventueel gehoorverlies. Absolute Audio Labs stelt een techniek te hebben ontwikkeld die het muzieksignaal van de hoofdtelefoon aanpast aan het gehoor van de drager zodat de drager alle details in de muziek weer kan waarnemen. 

Pyour Audio: speciale versie van Parrot ZIK3 voor mensen met gehoorschade

Absolute Audio Labs is een Nederlands bedrijf dat in 2016 is opgericht door Aernout Arends. Onder de naam Pyour Audio heeft het bedrijf een hoofdtelefoon ontwikkeld om de nadelige effecten van gehoorschade waar mogelijk te compenseren. De hoofdtelefoon wordt gebouwd door de Franse fabrikant Parrot. De hoofdtelefoon van Pyour Audio is feitelijk een Parrot ZIK3 die voorzien is van speciale firmware.

De koper van de hoofdtelefoon dient met behulp van een app een gehoortest uit te voeren. Deze gehoortest is samen met het Audiologisch Centrum van het UMC in Utrecht ontwikkeld. De test maakt een geluidsprofiel dat wordt opgeslagen in de hoofdtelefoon en er wordt ook meteen een maximaal volume ingesteld ter voorkoming van eventuele verdere gehoorschade.

Luisteraars die een Parrot ZIK3 kopen met het speciale Pyour Audio-pack kunnen de app gratis gebruiken. Wie een losse ZIK3 zou bezitten, kan de functionaliteit van Pyour Audio later los bijkopen voor 40 euro. Android versie 4.1 en hoger en iOS versie 9 en hoger worden ondersteund en de app spreekt Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans of Nederlands.

Parrot ZIK3: draadloze hoofdtelefoon met noise cancelling

De hoofdtelefoon van Pyour Audio heeft ook alle functies van de standaard Parrot ZIK3. De Parrot ZIK3 is een draadloze hoofdtelefoon voorzien van noise cancelling, straatmodus, draadloos opladen, draadloos streamen, aanwezigheidssensor, vluchtmodus, tekst-naar-spraak om de naam van een inkomende oproep aan te geven, noise-cancelling instelling tijdens gesprekken, volume- en track-bediening vanaf het touchpad op de hoofdtelefoon, etc..

Muzieksignaal komt binnen via bluetooth (AD2P, AVRCP, HFP, PBAP) of via USB. De drivers hebben een diameter van 40 millimeter en zijn voorzien van neodymium magneten. Het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 22 kHz.

Pyour Audio: prijs en leveringsinformatie

Absolute Audio Labs zegt de hoofdtelefoon op de komende CES in Las Vegas aan de wereld te zullen presenteren, maar het lijkt erop dat hij al te koop is in een beperkt aantal winkels van Schoonenberg. Schoonenberg vraagt 349 euro voor de hoofdtelefoon inclusief de bijbehorende app.


EDITORS' CHOICE