NIEUWSDeezer

Deezer SongCatcher Shazam-functie voor je muziekdienst

Rob Nijman | 18 december 2017 | Fotografie Fabrikant | Deezer

Muziekdienst Deezer heeft een interessante feature aangekondigd om liedjes te herkennen en aan je streaming muziekbibliotheek toe te voegen: Deezer SongCatcher. De tool is niet nieuw want doet in de basis hetzelfde als Shazam, met het verschil dat je het gevonden liedje vervolgens ook af kunt spelen of aan een lijst toe kunt voegen. 

Hoe groot het muziekarchief in je hoofd ook is, iedereen hoort wel eens een liedje dat je wel herkent maar niet meteen kunt plaatsen, of een fraai maar voor jou nog onbekend nummer dat je graag nog eens op zou willen zetten. Enter Shazam, de app die het mogelijk maakt om op basis van een paar handige algoritmes het nummer en de uitvoerende artiest op te lepelen door simpelweg met een korte passage van het liedje mee te luisteren. Hoe dat exact werkt, lees je in een eerder achtergrondstuk.

Deezer SongCatcher

Deezer's Audio Recognition Tool, het instrument achter SongCatcher, gebruikt ongetwijfeld vergelijkbare techniek (en put uit de database van ARCCloud), maar past de toegevonden informatie -nummer en artiest- toe op de eigen muziekbibliotheek. Die telt inmiddels ruim 44 miljoen liedjes, dus grote kans dat je digitale jukebox de juiste versie voor je in huis heeft. Die kun je vervolgens afspelen -niet per se handig omdat je er op dat moment al naar luistert- of aan een playlist toevoegen voor later. Ook kun je alle met Deezer SongCatcher verzamelde liedjes nog eens afspelen, om te kijken of iemand anders ze wel herkent. Leuk voor een muziekquiz.

Deezer SongCatcher is op dit moment beschikbaar in Beta, maar wordt de komende maanden uitgerold voor Premium+ abonnees. In eerste instantie alleen voor Android, maar in 2018 ook voor iOS. Nieuwsgierig? Meld je aan als tester voor de Android Beta-versie van Deezer


EDITORS' CHOICE