NIEUWSOehlbach

Oelbach presenteert high-end XXL MasterClock voor USB

Het Duitse Oelbach Kabel GmbH heeft op IFA 2017 de XXL MasterClock voor USB voor het eerst aan het publiek getoond. De XXL MasterClock voor USB herklokt het signaal naar een DA-converter en functioneert tevens als jitter cleaner. Het apparaat heeft inmiddels zijn weg naar de winkel gevonden.

Oelbach XXL MasterClock voor USB: schone stroom en een nauwkeurige timing

Het in de Duitse plaats Pulheim gevestigde Oelbach noemt de XXL MasterClock een echte high-end oplossing, die ook functioneert als jitter cleaner en USB-powerfilter. Het is de taak van de Oehlbach XXL MasterClock om USB-signalen te bevrijden van storende factoren. Het USB-signaal wordt niet verbeterd maar volledig geregenereerd en door een ultraprecieze klok in de pas gehouden, aldus Oelbach.

Oelbach prijst de XXL MasterClock aan als ultieme oplossing, maar geeft verder geen gegevens over de precieze werking van het apparaat of de nauwkeurigheid van het geregenereerde kloksignaal. Hoeveel picoseconden of femtoseconden zou de afwijking nog bedragen na het ingrijpen van de XXL MasterClock? Oelbach zegt er niets over.

Oelbach XXL MasterClock: prijs en leveringsinformatie

Het kastje is slechts 54 x 23 x 63 millimeter en weegt 378 gram. Voor een bedrag van 199 euro gaat de XXL MasterClock over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE