NIEUWST+A

T+A introduceert MP 8 Multi-source Player

Sinan Kökbugur | 14 december 2017 | Fotografie Fabrikant | T+A

Het Duitse audiobedrijf T+A heeft de MP 8 geïntroduceerd. De nieuwe MP 8 is een cd-loopwerk, streamer, FM/DAB+ radio en bluetooth-ontvanger. Hij heeft geen analoge uitgang(en) en moet dus aangesloten worden op een DA-converter. Verbinding met een netwerk kan via wifi of via een RJ45-kabel. Externe usb-schijf aansluiten? Ook dat kan.

T+A MP 8 Multi-source Player: veel functies in een kleine behuizing

De nieuwe MP 8 van het in Duitsland gevestigde T+A lijkt klein en onopvallend. Een snelle blik op het apparaat geeft de indruk dat het een gewone cd-speler is, maar dit kleintje heeft volgens T+A veel meer in zijn mars.

In de MP 8 Multi-source Player is volgens T+A een topklasse cd-loopwerk geplaatst. Voorts bevindt zich onder motorkap ook een digitale tuner die FM, FM-HD en DAB+ weergave ondersteunt, een bluetooth streaming module zodat bijvoorbeeld muziek rechtstreeks vanaf een telefoon of tablet af kan worden gespeeld, een streaming client met ondersteuning van internetradio en online muziekdiensten én een fiks aantal digitale aansluitmogelijkheden voor externe bronnen.

Computers hebben kennelijk een negatief imago als het gaat om muziekweergave want T+A zegt met nadruk dat de MP8 geen computer is. Het is een echt high-end apparaat met veel extra functies, zodat alle moderne digitale bronnen benut, gereproduceerd en verwerkt kunnen worden in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit, aldus T+A.

De MP 8 kan iedere willekeurige DA-converter via de coaxiale uitgang voorzien van een hoogwaardig audiosignaal (tot 192 kHz), maar de beste match is natuurlijk de T+A DAC 8 DSD, aldus T+A. De SYS OUT en DAC 8 LINK uitgangen kunnen in combinatie met de DAC 8 DSD gebruikt worden om besturings- en audiodata via het beste signaalpad te transporteren. En als gebruik wordt gemaakt van de T+A App, kan het hele 8-series systeem via de MP8 bediend worden.

T+A MP 8 Multi-source Player: cd-loopwerk

Hoewel de cd zo'n beetje verdrongen is door streaming audio, speelt het zilveren schijfje bij veel muziekliefhebbers nog steeds een belangrijke rol. Daarom heeft T+A een cd-loopwerk ontwikkeld met een korte inleestijd en een buitengewoon goede foutcorrectie. Het loopwerk past maar amper in de compacte behuizing van de MP8.

T+A MP 8 Multi-source Player: aansluitingen

Naast het geïntegreerde cd-loopwerk, de bluetooth aptX module, de FM/DAB+ radio en de streaming functies heeft de MP 8 nog twee coaxiale digitale ingangen, een optische digitale ingang en een USB-input. Uitgangen zijn er in coaxiaal digitale en USB-vorm. Ook kan er een externe harde schijf op de MP8 aangesloten worden. Opname in het thuisnetwerk kan zowel bedraad als via wifi.

T+A MP 8 Multi-source Player: prijs en leveringsinformatie

De T+A MP 8 is leverbaar via de geautoriseerde T+A dealers en heeft een adviesverkoopprijs van 3.150 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE