NIEUWSNaim Audio

Naim gaat apparatuur inbouwen in luxejachten van Princess

Het Britse Naim Audio gaat de jachten van botenbouwer Princess Yachts voorzien van audioapparatuur. De muziekliefhebber die een boot van Princess kan betalen, hoeft geen genoegen geen meer te nemen met autoradiokwaliteit. Naim zorgt ervoor dat het net zo goed klinkt als thuis.

Samenwerking Naim en Princess: schuitje varen, theetje drinken, muziek luisteren 

Naim Audio bestaat circa 44 jaar en bouwt cd-spelers, versterkers, streamers en DA-converters. Princess Yachts bouwt voornamelijk luxejachten en wilde kennelijk de varende muziekliefhebber van goed geluid voorzien. Aldus ontstond de samenwerking tussen Naim Audio en Princess Yachts.

Het nieuwe vlaggenschip van Princess is de 24 meter lange Princess S78. Deze boot haalt een topsnelheid van 39 knopen (dat is ruim 72 km/uur) en vanzelfsprekend is de S78 voorzien van allerlei vormen van functionele en overbodige luxe. Wat ons betreft is een goede geluidsweergave geen overbodige luxe en dat is waar Naim om de hoek komt kijken. De S78 is het eerste jacht van Princess Yachts dat voorzien zal worden van audioapparatuur uit de Uniti-productlijn van Naim.

De Uniti Atom van Naim is een compact alles-in-één audioapparaat. Het is een geïntegreerde versterker, DA-converter en streamer in één behuizing. De saloon, stuurhut en hoofdslaaphut zijn voorzien van een Uniti Atom. Desgewenst kunnen het voordek en de ruimtes bestemd voor gasten of bemanningsleden ook voorzien worden van een Uniti Atom. Omdat de Uniti Atom ook multi-room functionaliteit bezit, kan de weergave van muziek netjes worden gesynchroniseerd. Bediening met een tablet of smartphone? Natuurlijk. Liever een Uniti Nova of een Uniti Star? Geen probleem.

Het is niet duidelijk welke luidsprekers zich aan boord van de Princess S78 bevinden en ook is niet duidelijk of de luidsprekers zijn ingebouwd of gebruik maken van een eigen (klank)kast. Voorts wordt door Naim gesteld dat de gebruiker ook gebruik kan maken van streamingdiensten Spotify en Tidal. Vermoedelijk werkt dit alleen goed vlakbij de kust. Hoe zou de varende muziekliefhebber Spotify, Tidal of internetradio moeten ontvangen in het midden van de oceaan? Een satellietverbinding lijkt ons wat duur en is mogelijk zelfs te traag en te instabiel, maar we geven toe dat we daar geen ervaring mee hebben. Een goed gevulde netwerkschijf of laptop is de meest simpele en betrouwbare bron (en ja, daar hebben we wel ervaring mee).

Hoe het ook moge zijn, de samenwerking van Naim en Princess Yachts illustreert dat goed geluid niet alleen in de woonkamer aanwezig hoeft te zijn. Eventuele mogelijke kinderziektes daargelaten kunnen we dit alleen maar toejuichen.

Naim Audio en Princess Yachts: meer informatie

De officiële introductie van de samenwerking zal plaatsvinden op de Düsseldorf Boat Show die wordt gehouden van 20 tot 28 januari 2018. Belangstellenden kunnen zich melden in Hal 06, Stand B21.

MERK

EDITORS' CHOICE