NIEUWS

A90 en D90: DA-converter en eindversterker van Harmony Design

Het Zweedse bedrijf Harmony Design heeft twee compacte apparaten getoond. De A90 is een stereo-eindversterker die is voorzien van XLR-ingangen, geen cinch. De D90 is een DA-converter die voorzien is van een drietal digitale ingangen, een hoofdtelefoonaansluiting en een XLR-uitgang en een cinch-uitgang. De apparaten hebben een minimalistische vormgeving. Afstandbediening? Nee, helaas. Wel vijf jaar garantie. 

Harmony Design A90: minimalistische stereo-eindversterker met XLR-ingang

Het in de Zweedse plaats Kungsbacka gevestigde Harmony Design maakt tamelijk minimalistische audioapparatuur en besteedt ogenschijnlijk weinig of geen aandacht aan het uiterlijk van zijn producten. De A90 is een rechthoekig kastje van 245 millimeter breed dat twee keer 50 Watt aan acht Ohm of twee keer 70 Watt aan vier Ohm kan leveren. De versterker werkt stabiel tot twee Ohm. De basis van de voeding is een ringkerntransformator.

Bijzonder is het feit dat alleen een XLR-ingang is geplaatst. De kast is aan alle kanten netjes afgerond. Voor het overige kent de versterker geen enkele vorm van luxe. Naar eigen zeggen zet Harmony Design in op bouwkwaliteit en geluidskwaliteit.

De A90 wisselt voor 2.250 euro van eigenaar.

Harmony Design D90: DA-converter met volumeregeling en hoofdtelefoonuitgang

De D90 lijkt de partner van de A90 want de D90 heeft een XLR-uitgang, ook een cinch-uitgang. De gebruiker kan kiezen uit een optische, een usb-aansluiting en een digitale XLR-aansluiting. De usb-aansluiting accepteert signaal tot 192 kHz. Het analoge gedeelte van de D90 is symmetrisch uitgevoerd.. Gebruik van de XLR-uitgang heeft dan ook de voorkeur, zeker over een wat grotere afstand.

De zijpanelen van de D90 zijn van hout. De koper kan kiezen uit kersen-, berken-, esdoorn- en walnoothout. Wie een ouder model van Harmony bezit kan kiezen voor inruilen. De DA9 en Ear 90 kunnen worden omgewisseld voor een D90. De inruilprijs is onbekend.

De D90 wisselt voor 1.690 euro van eigenaar.EDITORS' CHOICE