NIEUWSMagnat

Magnat Humidor: elegante tweeweg monitorluidspreker

Het Duitse Magnat heeft een nieuwe tweeweg basreflex monitorluidspreker gepresenteerd genaamd Humidor. Op IFA 2017 is de nieuwe Humidor voor het eerst aan het publiek getoond en inmiddels heeft de nieuwe luidspreker zijn weg naar de winkel gevonden. De kast is afgewerkt met cederhoutfineer. Magnat adviseert het gebruik van een single malt Scotch whisky en een goede sigaar, maar deze producten worden niet meegeleverd. 

Magnat Humidor: tweeweg basreflex monitorluidspreker

Het Duitse audiobedrijf Magnat heeft in 2014 de Quantum Edelstein uitgebracht. Dit is een tweeweg monitorluidspreker die in witte of zwarte pianolak uitvoering verkrijgbaar is. De baffel van de Quantum Edelstein is van aluminium en de Quantum Edelstein heeft dan ook een strakke en moderne uitstraling. Voor de nieuwe Humidor heeft Magnat een andere weg ingeslagen. De MDF-behuizing van de Humidor is omtrokken met cederhoutfineer waardoor de nieuweling een meer conservatieve uitstraling heeft gekregen.

De Humidor is een tweeweg basreflex luidspreker met de poort aan de achterkant. Magnat spreekt over een boekenplankluidspreker maar waarschijnlijk is het niet verstandig om de Humidor strak tegen een muur aan te zetten. Magnat heeft hier kennelijk oog voor gehad want Magnat stelt dat de Humidor een Airflex-poort heeft die ongecontroleerde flowruis uit de baspoort zou moeten voorkomen. Hoe dit in de praktijk werkt, kunnen we op dit moment niet zeggen.

De woofer/middentoner heeft een diameter van 110 millimeter en is gemaakt van een sandwich van aluminium en keramiek. De silk dome tweeter heeft een diameter van 25 millimeter en kan frequenties weergeven tot 50 kHz. De ondergrens van het frequentiebereik van de nieuwe Humidor ligt volgens Magnat op 34 Hz. De cross-over frequentie ligt op 2,5 kHz. De gevoeligheid bedraagt 90 dB (2,8 Volt / 1 meter) en de impedantie ligt tussen vier en acht Ohm. Magnat adviseert een versterker met ten minste 30 Watt uitgangsvermogen.

Magnat spreekt over de Humidor-serie, maar er is maar één luidspreker met de naam Humidor. Het zou natuurlijk kunnen dat de productlijn in de toekomst wordt uitgebreid.

Muziek luisteren is in eerste instantie een ontspannen bezigheid. Een single malt Scotch whisky en een fijne sigaar zouden daarbij moeten helpen, maar we gaan er vanuit dat het nuttigen van een glas rode wijn of bronwater het geluidsbeeld niet wezenlijk zullen veranderen.

Magnat Humidor: prijs en leveringsinformatie

De Magnat Humidor wordt uitsluitend geleverd in cederhouten uitvoering en wisselt voor net geen 800 euro per paar van eigenaar.


MERK

EDITORS' CHOICE