NIEUWSTangent

Tangent Spectrum X6BT: draadloze versie van Spectrum X6

Het Deense audiobedrijf Tangent heeft zijn productlijn genaamd Spectrum opnieuw uitgebreid. Van de eerder uitgebrachte vloerstaander genaamd X6 is nu ook een draadloze versie uitgebracht genaamd X6BT. De nieuwe X6BT heeft klasse D-versterkers aan boord die iedere luidspreker van 60 Watt vermogen kunnen voorzien. De gebruiker kan zijn muzieksignaal via bluetooth naar de X6BT zenden of één van de analoge cinch-ingangen of digitale ingangen gebruiken. Ook is voorzien in een draaitafelingang. De nieuwelingen zijn verkrijgbaar in zwarte of witte uitvoering, beiden met een walnoothouten voet.

Tangent Spectrum X6BT: draadloze versie van vloerstaander X6

Het in 1996 opgerichte Deense audiobedrijf Tangent heeft onlangs de Spectrum-productlijn uitgebreid met een aantal luidsprekers, waaronder de vloerstaande drieweg X6. De X6 heeft een draadloos broertje gekregen, genaamd X6BT, die voorzien is van een ingebouwde klasse D-versterker en analoge en digitale ingangen, alsmede een draaitafelingang. Ook kan connectie gemaakt worden door gebruikmaking van bluetooth 4.2.

De X6BT is een master/slave-systeem. Dit betekent dat de ene luidspreker alle elektronica en ingangen aan boord heeft. De andere luidspreker is passief en dient met een kabel met zijn actieve partner te worden verbonden. De in het actieve exemplaar aanwezige klasse D-versterker levert twee keer 60 Watt. Wie zou vinden dat de weergave van lage tonen tekortschiet, kan de subwoofer-uitgang gebruiken voor aansluiting van een subwoofer.

De tweeter is een exemplaar met een soft dome van 25 millimeter. Midden en laag worden door een tweetal drivers met een conus van vijf inch weergegeven. Het frequentiebereik loopt van 50 Hz tot 20 kHz.

De luidsprekers zijn voorzien van een autosense-functie. Dit betekent dat ze automatisch aangaan bij binnenkomst van muzieksignaal. Na twintig minuten stilte schakelen de luidsprekers zichzelf weer uit. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

Tangent Spectrum X6BT: prijs en leveringsinformatie

De X6BT is per direct leverbaar in witte of zwarte uitvoering, in beide gevallen met een walnoothouten voet. Op de website van Tangent staat een prijs van net geen 900 euro voor een set.

MERK

EDITORS' CHOICE