NIEUWSPerreaux

Perreaux 255i: nieuwe geïntegreerde versterker van onze tegenvoeters

Het Nieuw-Zeelandse audiobedrijf Perreaux heeft een nieuwe geïntegreerde versterker gelanceerd genaamd 255i, die de opvolger is van de 250i. De nieuwe versterker heeft net zoveel vermogen als het oude model, maar heeft wat grotere afvlakelco’s gekregen. Het grootste verschil zit in de ingebouwde DA-converter. De 255i heeft de nieuwe ESS 9038 Pro aan boord. 

Perreaux 255i: geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

Hoewel de merknaam anders suggereert, is Perreaux niet in Frankrijk maar in Nieuw-Zeeland gevestigd. Het bedrijf bouwt voornamelijk versterkers en luidsprekers. Geheel met de trend mee zijn sommige modellen versterkers ook voorzien van digitale ingangen, zodat een losse DA-converter niet meer nodig is.

De nieuwe 255i is een geïntegreerde stereoversterker die werkt in klasse AB en die is voorzien van de nodige analoge en digitale ingangen. Ook aan liefhebbers van vinyl is gedacht want de 255i heeft een mm-ingang en een mc-ingang. De gebruiker heeft een enkele XLR-ingang tot zijn beschikking. De voorversterker kan aan een andere eindversterker worden gekoppeld en de eindversterker kan aan een andere voorversterker worden gekoppeld. Perreaux heeft een behoorlijk flexibel en compleet product op de markt gezet.

Met een vermogen van 250 Watt per kanaal aan acht Ohm en 500 Watt aan vier Ohm mag de 255i een krachtpatser genoemd worden. Volgens de Perreaux gaat de versterker pas bij 360 Watt aan acht Ohm klippen (530 Watt aan vier Ohm). De door Perreaux opgegeven dempingsfactor bedraagt 800 bij één kHz (250 Watt / acht Ohm). Dit duidt erop dat de 255i waarschijnlijk geen moeite zal hebben met lastige luidsprekers. Als huisgenoten liggen te slapen kan de gebruiker een hoofdtelefoon aansluiten.

Het hart van de DA-converter wordt gevormd door een chip van het type ESS 9038 Pro. Deze chip heeft een zeer lage ruisvloer en grote dynamiek. DA-conversie vindt plaats op 32-bit / 384 kHz.

Wij kunnen nog niets zeggen over de klank van de 255i. Over de voorganger waren wij goed te spreken. Zie de recensie over de Eloquence 250i.

Perreaux 255i: prijs en leverbaarheid

Wij hebben nog geen informatie ontvangen over de prijs en de leverbaarheid in Nederland van de nieuwe versterker van Perreaux. Op een Australische website zagen wij een prijs van net geen 8.000 Australische dollars. Dat is ongeveer 5.200 euro, maar de verkoopprijs in Nederland wordt natuurlijk ook beïnvloed door transportkosten, eventuele invoerrechten en het lokale BTW-tarief. Als wij meer informatie hebben zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

EDITORS' CHOICE