NIEUWSKharma

Kharma toont ultieme luisterstoel

Het Nederlandse audiobedrijf Kharma heeft een bijzonder accessoire voor de luisterruimte ontwikkeld. Het gaat om een comfortabele elektrisch verstelbare stoel die door Kharma speciaal is gemaakt voor de ultieme luisterbeleving. We weten nog niet wanneer de stoel op de markt zal komen en voor welke prijs, maar de beschikbare info willen wij alvast delen met onze lezers.

Kharma: ultieme luisterstoel?

De muziekliefhebber die al luisterend wil wegdromen bij zijn favoriete muziek, moet natuurlijk wel comfortabel zitten, of liggen. Het in Breda gevestigde Kharma heeft een stoel ontworpen en getoond die precies voor dit doel is ontworpen. De luisteraar kan zich volledig ontspannen en opgaan in zijn muziek. Wij hebben een prototype van de stoel tijdens een eerder bezoek aan Kharma al gezien. Kennelijk heeft het ontwerp inmiddels de eindfase bereikt.

De zitvorm van Kharma’s stoel is overigens niet helemaal origineel. De Zwitsers-Franse architect en ontwerper Le Corbusier (1887- 1965) heeft in 1928 al een stoel op de wereld gezet, genaamd Chaise Longue, met een vergelijkbare zitvorm. Dit was ver voordat de eerste hifi-apparatuur in de woonkamers verscheen. De stoel van Le Corbusier is nog steeds te koop, althans goed lijkende replica’s daarvan.

Had Le Corbusier een vooruitziende blik? Misschien wel. Aan de andere kant wordt het ontwerp van meubels voor een groot deel bepaald door de menselijke afmetingen en anatomie. Le Corbusier en later Kharma hebben zich aan deze wetmatigheden gehouden, net zoals de ontwerpers van de huidige tandartsstoelen.

MERK

EDITORS' CHOICE