NIEUWSMarantz

Marantz PM8006: geïntegreerde versterker met nieuwe Phono EQ trap

Audiobedrijf Marantz heeft een nieuwe geïntegreerde versterker gelanceerd met een verbeterde analoge technologie. De nieuwe geïntegreerde versterker heet PM8006 biedt een geheel nieuwe phono-trap voor een optimale vinylweergave en een nieuw ontwikkelde voorversterker met elektronische volumeregeling voor de hoogste nauwkeurigheid. Het nieuwe model is gebouwd in de fabriek Japanse fabriek in Shirakawa zet volgens Marantz nieuwe standaarden. Vanaf december 2017 zou de nieuwe versterker leverbaar moeten zijn in zilverkleurige of zwarte uitvoering.

Marantz PM8006: puur analoge versterker zonder digitale ingangen maar met een nieuwe phono-trap

De PM8006 is een zuiver analoge geïntegreerde stereoversterker met een vermogen van 70 Watt per kanaal aan acht Ohm. De nieuwe versterker heeft geen digitale ingangen. Om de belofte van Marantz om alle muziekliefhebbers te ondersteunen nog eens extra kracht bij te zetten, biedt het model wel een geheel nieuwe door Marantz ontworpen bewegende magnetische phono-versterker.

De Marantz Music Phono EQ trap is volgens Marantz één van de meest geavanceerde in zijn soort. Een losse phono-trap is dus niet nodig. De phono-trap maakt zijn debuut in de PM8006 en combineert de  hyperdynamische versterkermodules van Marantz met JFET's (junctieveldeffecttransistors) in de ingangstrappen. Omdat de impedantie is verhoogd, kan het signaalpad worden vereenvoudigd en konden koppelcondensatoren worden weggelaten. De RIAA re-equalisation combineert passieve en actieve onderdelen voor nauwkeurigheid: RIAA-correctie wordt uitgevoerd met een HDAM, terwijl de versterking wordt uitgevoerd door een hoogwaardige klasse A opamp voor minimale vervorming. Het draait allemaal om het leveren van het zuiverste en meest open geluid en dat doet Marantz naar eigen zeggen al meer dan zestig jaar.

Marantz PM8006: elektronische volumeregeling en aandacht voor de luidsprekeraansluitingen

Er wordt ook gebruik gemaakt van een nieuwe volumeregeling voor helderheid en nauwkeurige kanaalbalans. De volumeknop lijkt analoog maar stuurt feitelijk de elektronische aanpassingen die via een microprocessor worden geregeld.

De PM8006 heeft twee sets luidsprekeraansluitingen met A/B-schakeling meegekregen. De aansluitingen zijn gemaakt van massief messing met een dikke zilveren plaat voor het beste contact met de luidsprekerkabels. Bovendien bevinden de hoofdluidsprekeraansluitingen zich op lagere hoogte en dus dichterbij de printplaat voor een korter signaalpad. Dit komt overeen met de algehele vormgeving van de versterker die gebruik maakt van de kortst mogelijke signaalpaden en hoge stroomsterkte voor een hogere snelheid en betere dynamiek.

Marantz PM8006: toonregeling, aansluitingen, voeding en chassis

De PM8006 biedt Tri-Tone-Control, waarmee de gebruiker de lage, midden en hoge tonen afzonderlijk kan bijregelen. Bovendien biedt de PM8006, naast de vijf lijningangen een draitafelingang voor mm-elementen, een voorversterkeruitgang en een eindversterkeringang voor toekomstige systeemuitbreiding en/of integratie met een thuisbioscoopsysteem.

De versterker wordt aangedreven door een dubbel afgeschermde ringkerntransformator om storing te voorkomen. Hij is gebouwd op een drielaags chassis voor stabiliteit en trillingsbestendigheid en voorzien van nieuw ontworpen trillingsdempende voeten.

Marantz PM8006: prijs en leveringsinformatie

De PM8006 is vanaf december 2017 verkrijgbaar voor net geen 1.200 euro in de kleuren zwart en zilvergoud.

Marantz PM8006: belangrijkste eigenschappen

- Geïntegreerde current feedback-versterker met 2 x 70 W/8 ohm rms

- Nieuw ontworpen elektrisch volumecircuit, hoge lineairiteit en hoogwaardige kanaalscheiding

- Buitengewone Marantz Musical Phono EQ trap, zuiverste signaal van uw geliefde vinyl dankzij minimale ruisniveaus

- Door Marantz ontwikkelde HDAM-SA3-circuits, breder dynamisch bereik met lagere vervorming voor de uitgangstrap

- Drielaags bodemplaat, minimale trillingen

- Vergulde in- en uitgangen, waaronder een Phono-ingang (MM), beste verbinding voor alle bronnen

- Dubbel afgeschermde ringkerntransformator en hoogwaardige aangepaste componenten, levert een hoog niveau zuiver voedingssignaal voor zuivere versterking

- Hoogwaardige, originele Marantz SPKT-1+ speakeraansluitingen (A/B schakelbaar), verbeterde aansluiting van luidsprekers

- Verkrijgbaar in zwart en zilvergoud, perfect afgestemd op bronspelers van Marantz

Marantz

Marantz is onderdeel van D+M Group. Het bedrijf gaat terug tot de tijd waarin de eerste mono vinylplaat het daglicht zag en Saul Bernard Marantz, een geboren New Yorker, niet tevreden was met de beschikbare apparatuur om zijn gekoesterde platencollectie op af te spelen. Dus ging hij zelf aan de slag.

In 1953 stichtte Saul Bernard Marantz officieel het bedrijf Marantz. En ook toen al vormden kwaliteit en innovatie de hoekstenen van het bedrijf. Met zijn continue en uitgebreide R&D-programma's als stevig fundament ontwikkelt Marantz al ruim een halve eeuw unieke technologieën en toonaangevende hifi- en home entertainmentproducten. Deze passie voor excellente audio en video maakt dat elk Marantz-ontwerp de beste prestaties in zijn klasse levert, aldus Marantz

MERK

EDITORS' CHOICE