Acoustic Energy viert 30-jarig jubileum met twee nieuwe luidsprekers

De Britse luidsprekerbouwer Acoustic Energy viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum. Het bedrijf viert het jubileum met het uitbrengen van een tweetal nieuwe luidsprekers. De AE300 is een tweeweg monitor en de AE309 is een 2,5-weg vloerstaander. Voor het overige zijn nog niet veel gegevens over de nieuwe luidsprekers beschikbaar, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Acoustic Energy AE 300 en AE309: dertig jaar luidsprekertechniek

Acoustic Energy bouwt dertig jaar luidsprekers en is ooit begonnen voor de professionele markt. Al vrij snel werd ook aan consumenten geleverd. Acoustic Energy maakte goede naam met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Kort gezegd, luidsprekers van Acoustic Energy zijn goed betaalbaar en presteren heel goed voor hun prijs.

Omdat het bedrijf dit jaar dertig jaar bestaat zijn een tweetal nieuws modellen uitgebracht. De AE100 is een tweeweg boekenplankmodel voorzien van twee drivers en de AE309 is een 2,5-weg model voorzien van drie drivers. Omdat Acoustic Energy ook veel klanten in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg heeft, zal de Europese première van de nieuwelingen buiten Engeland in Europa plaatsvinden. Het is niet duidelijk in welk land dat dan zal zijn, maar vermoedelijk zullen de luidsprekers vlak na elkaar op verschillende plaatsen worden getoond.

De AE300 wordt aangeprezen als een voorbeeld van hoe groots een kleine luidspreker kan klinken. De afwerking is van een hoger niveau dan gebruikelijk in deze prijsklasse, aldus Acoustic Energy. Ook de AE309, die op de vloer staat, wordt aangeprezen als toonaangevend in zijn klasse. De afwerking ziet er in elk geval goed uit.

Wij kunnen nog niets zeggen over de klank van de nieuwe luidsprekers en technische details zijn ook nog niet voorhanden. Wij zijn echter wel te spreken over de luidsprekers van Acoustic Energy zoals wel blijkt uit de recensie van de Acoustic Energy Reference 1 (1 oktober 2013) en de recensie van de Acoustic Energy AE1 Active (21 oktober 2017).

Als wij meer informatie hebben over de twee nieuwe jubileummodellen, zullen wij dit nieuwsbericht aanvullen.

Acoustic Energy AE300 en AE 309: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe luidsprekers zijn verkrijgbaar in hoogglans zwarte of witte uitvoering of in een uitvoering van mat walnoothouten fineer. Vanaf halverwege december 2017 zouden ze in de winkel moeten liggen. De AE 300, het kleinste model, zal 700 euro per paar kosten en de AE309 zal voor 1.300 euro per paar over de toonbank gaan.

Acoustic Energy

Acoustic Energy is opgericht in 1987 en was oorspronkelijk gevestigd in West London. Thans is het bedrijf gevestigd in Cotswolds. In 1988 werd de AE1 gelanceerd voor de professionele markt. Deze luidspreker heeft het merk beroemd gemaakt en is nog steeds te koop in een licht gewijzigde vorm. Acoustic Energy maakt uitsluitend luidsprekers.

MERK

EDITORS' CHOICE