NIEUWSKlipsch

Klipsch toont surround-productlijn van muurhangende luidsprekers

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Klipsch heeft een nieuwe productlijn getoond van muurhangende luidsprekers. De nieuwe productlijn heet Reference Premiere Designer On-Wall en is gericht op de surround-liefhebber. De luidsprekers zijn voorzien van magnetisch te bevestigen roosters en hebben schroefgaten voor verticale of horizontale bevestiging aan de muur. Klipsch richt zich op de installateur voor verkoop en installatie van de nieuwe luidsprekers.

Klipsch Reference Premiere Designer On-Wall luidpsrekers: familie van muurhangers

Luidsprekers die aan de muur hangen staan niet in de weg en kunnen minder makkelijk beschadigd worden door grijpgrage kinderhandjes of huisdieren. De nieuwe muurhangers van het in de VS gevestigde Klipsch beloven een goed geluid zonder dat vloeroppervlak in beslag wordt genomen. Omdat de luidsprekers passief zijn zullen wel de nodige luidsprekerkabels toegepast moeten worden.

Het hart van het systeem is de RP-440D SB, een passieve driekanaals soundbar. Ieder kanaal, links, rechts en midden, heeft een 1-inch titanium dome hoorntweeter. Het linker- en rechterkanaal hebben een 3,5-inch middentoner/woofer. Het centerkanaal heeft er twee. Het frequentiebereik loopt van 65 Hz tot 25 kHz (+/- 3 dB). De impedantie bedraagt acht Ohm per kanaal met een gevoeligheid van 92 dB. De soundbar kan een piekvermogen hebben van 200 Watt, maar de meer realistische belastbaarheid is 50 Watt.

De RP-640D is de grootste luidspreker in de nieuwe productlijn. Deze luidspreker heeft dezelfde tweeter als het soundbar-model. Twee 3,5-inch middentoner/woofers worden bijgestaan door een viertal passieve drivers met dezelfde diameter. Het frequentiebereik loopt van 55 Hz tot 25 kHz (+/- 3 dB). De gevoeligheid bedraagt 94 dB. De door Klipsch opgegeven maximale belastbaarheid bedraagt 300 Watt piek en meer realistisch 75 Watt. Dit lijkt overigens weinig maar gezien de hoge gevoeligheid van de luidsprekers zullen ze waarschijnlijk behoorlijk luid kunnen spelen.

De RP-240D is kleiner dan de RP-640D, maar heeft wel dezelfde tweeter en dezelfde middentoner/woofers. De passieve drivers zijn weggelaten en de RP-640D is dan ook veel kleiner dan de RP-640D. Het frequentiebereik loopt van 67 Hz tot 25 kHz (+/- 3 dB). Voor het overige zijn de specificaties van de RP-240D gelijk aan die van de RP-640D.

De RP-140D ten slotte is bedoeld als satellietluidspreker en heeft dezelfde tweeter als de anderen maar slechts één middentoner/woofer. Het frequentiebereik loopt van 69 Hz tot 25 kHz. De gevoeligheid ligt op 91 dB.

Klipsch Reference Premiere Designer On-Wall luidpsrekers: prijzen en leveringsinformatie

De consument heeft geen keus als het gaat om de kleur. Klipsch levert de luidsprekers uitsluitend in matzwarte uitvoering.

Klipsch richt zich primair op de dealer/installateur omdat die de luidsprekers bij de consument zou moeten installeren. Wie wil weten hoe duur de nieuwe luidsprekers van Klipsch zijn, moet daarvoor dus contact opnemen met een dealer/installateur die een prijsopgave inclusief installatie kan verstrekken.

MERK

EDITORS' CHOICE