NIEUWSAudionet

Audionet SAM 20 SE: geïntegreerde versterker vanwege jubileum

Het Duitse audiobedrijf Audionet bestaat twintig jaar en dat is reden voor een feestje. Audionet’s feestje wordt opgefleurd door het uitbrengen van de SAM 20 SE, een nieuwe geïntegreerde versterker die in een gelimiteerde oplage gebouwd gaat worden. Tegen de trend in zijn geen digitale ingangen beschikbaar. De SAM 20 SE heeft “alleen maar” analoge ingangen, maar heeft wel een dempingsfactor van 1.000 en bezit een voedingsbuffer van 120.000 microF.

Audionet SAM 20 SE: geïntegreerde versterker in gelimiteerde oplage

Het twintig jaar geleden door Thomas Gessler opgerichte Audionet is gevestigd in de Duitse plaats Berlijn en bouwt versterkers (voor-, eind- en geïntegreerd), cd-spelers, DA-converters en netwerkspelers. Omdat het bedrijf dit jaar zijn twintigste verjaardag viert is de SAM 20 SE ontwikkeld en zal binnenkort worden uitgebracht. Volgens Gessler biedt de nieuwe versterker de hoogste muzikaliteit in een enkele kast. Er zal een gelimiteerd aantal van de SAM 20 SE worden gebouwd, maar wij konden geen informatie vinden over hoe groot dit aantal zal zijn.

De SAM 20 SE heeft alleen analoge ingangen aan boord, vijf keer cinch en één keer XLR. Ook een draaitafel kan worden aangesloten. Audionet heeft duidelijk ingezet op kwaliteit en niet op multifunctionaliteit. De eindtrappen zijn voorzien van nieuwe MOSFET’s en de totale voedingsbuffer is met 120.000 microF royaal te noemen. Audionet heeft naar eigen zeggen alleen kwaliteitsonderdelen gebruikt bij de bouw van de SAM 20 SE. De frontplaat heeft geen geprinte maar gegraveerde aanduidingen.

De gebruiker heeft twee keer 110 Watt aan acht Ohm of twee keer 200 Watt aan vier Ohm tot zijn beschikking. Met een dempingsfactor van 1.000 zullen ook stribbelende luidsprekers gedwongen worden om in de pas te lopen. Het frequentiebereik loopt van 0 tot 500 kHz (op -3 dB). De ruisvloer ligt op circa -100 dB.

Wij kunnen nog niets zeggen over de klank van de nieuwe versterker van Audionet, maar het uiterlijk, de techniek en de opgegeven specificaties zijn in elk geval veelbelovend.

Audionet SAM 20 SE: prijs en leveringsinformatie

Het is niet duidelijk wanneer de SAM 20 SE in de winkel zal liggen en voor welke prijs. De koper kan kiezen tussen een zwart of zilverkleurig front en een display met blauwe of rode letters. Op internet gonst een prijs van 7.000 euro. Een metalen afstandbediening zal worden meegeleverd. Als wij meer weten zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

MERK

EDITORS' CHOICE