NIEUWSPro-Ject

Speaker Box 15 DS2: het nieuwe vlaggenschip van Pro-Ject Audio

Het Oostenrijkse Pro-Ject heeft een nieuwe vloerstaande luidspreker uitgebracht met de naam Speaker Box 15 DS2. De nieuwe vloerstaander is het nieuwe vlaggenschip van Pro-Ject. De kast is gemaakt van MDF en voorzien van een tweeter en twee woofers. Het onderste compartiment van de kast is afgevuld met zand. Pro-Ject spreekt over een betaalbaar audiofiel ontwerp. De luidsprekers zouden deze maand beschikbaar moeten komen.

Pro-Ject Speaker Box 15 DS2: 2,5-weg basreflex vloerstaander

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject heeft zijn productlijn van luidsprekers uitgebreid door het uitbrengen van de Speaker Box 15 DS2. De nieuwe luidspreker is een basreflex vloerstaander met de poort aan de achterkant en vult de productlijn aan de bovenkant aan. De kast is gemaakt van 19 millimeter dik MDF en is voorzien van de nodige inwendige versterkingen. Het onderste compartiment van de kast is afgevuld met zand. De Speaker Box 15 DS2 weegt dan ook 20,6 kilogram ondanks het relatief compacte formaat van 160 x 978 x 260 millimeter. Volgens Pro-Ject is de kast van de Speaker Box 15 DS2 ultrastijf en krijgen ongewenste trillingen geen kans.

De luidspreker wordt volgens Pro-Ject met de hand gebouwd, in Europa. De gebruikte lijm is milieuvriendelijk. Soldeerverbindingen zijn loodvrij en het filter is gebouwd zonder printplaat. De tweeter heeft een diameter van 25 millimeter en is voorzien van een neodymium magneet. Midden en lage tonen komen voor rekening van een tweetal woofers met een diameter van 150 millimeter die voorzien zijn van een conus die gemaakt is van glasvezel. De enkele luidsprekeraansluiting is verguld.

Het frequentiebereik van Pro-Ject’s nieuwe vlaggenschip loopt van 35 Hz tot 22 kHz. De impedantie bedraagt vier Ohm en met een gevoeligheid van 90 dB zou aansturing geen grote uitdaging moeten zijn. Pro-Ject adviseert een versterker tussen 20 Watt en 250 Watt. Kennelijk luistert dit niet heel nauw.

Natuurlijk kunnen wij nog niets zeggen over de klank van de nieuwe luidspreker, maar de Speaker Box 15 DS2 lijkt een uitstekende bouwkwaliteit en specificaties te hebben in verhouding met de gevraagde prijs.

Pro-Ject Speaker Box 15 DS2: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een vijftal uitvoeringen. Naast hoogglans zwart of wit kan worden gekozen uit drie kleuren houtfineer: walnoothout, rozenhout en eucalyptushout. Op de website van Pro-Ject staat een prijs van 1.599 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE