NIEUWSTeac

Teac TN-420: opvallende draaitafel in hippiekleuren

Het Japanse Teac heeft een nieuwe draaitafel gelanceerd genaamd TN-420. De nieuwe draaitafel is een absolute blikvanger want alle kleuren van de regenboog komen terug in het uiterlijk van draaitafel. Teac stelt echter met nadruk dat geen concessies zijn gedaan aan de kwaliteit. Zo is de TN-420 voorzien van een zwaar uitgevoerd aluminium draaiplateau en een element van Audio-Technica. Wie zijn vinyl wil digitaliseren kan de usb-uitgang van de TN-420 gebruiken.

Teac TN-420: vijftigjarig jubileum van de Summer Of Love

Teac heeft de nieuwe TN-420 naar eigen zeggen uitgebracht ter viering van het vijftigjarig jubileum van wat bekend staat als de Summer Of Love. Dit is zonder toelichting ook wel te zien aan de regenboogachtige kleurstelling van de draaitafel. Over smaak valt niet te twisten en of het uiterlijk mooi is of niet moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Het uiterlijk van de TN-420 is in elk geval apart te noemen. Het is weer eens wat anders dan hoogglans zwart of wit.

Het zware aluminium draaiplateau van de TN-420 wordt aangedreven door een snaar. Het chassis is van MDF en resonanties en trillingen krijgen volgens Teac geen kans om het aftastingsproces negatief te beïnvloeden. De gebruiker kan kiezen tussen 33 en 45 rondjes per minuut, in te stellen met een draaiknop aan de bovenkant.

De TN-420 is een compleet product. Een stofkap, een arm van 8,8 inch, een mm-element van Audio-Technica type AT95E en een cinch-kabel worden meegeleverd. Ook heeft de TN-420 een phono-versterker aan boord maar het gebruik daarvan is niet verplicht. Met een schakelaar aan de achterkant kan de gebruiker een bypass aanleggen en een externe phono-versterker aansluiten. De cinch-bussen van de TN-420 zijn verguld voor een goede verbinding en lange levensduur.

Teac heeft de TN-420 ook voorzien van een AD-converter en een usb-uitgang. De gebruiker kan dus zijn vinylplaten digitaliseren met een Windows- of Apple-computer.

Teac TN-420: prijs en leveringsinformatie

De TN-420 is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 329 Britse ponden. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar 329 Britse ponden staan ongeveer gelijk aan 385 euro. De prijs in de winkel kan iets hoger of lager uitvallen door wisselkoersschommelingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE