NIEUWSMcIntosh

MC1.25KW: grootste en zwaarste monoversterker van McIntosh

Het Amerikaanse McIntosh heeft een nieuwe eindversterker gelanceerd genaamd MC1.25KW. Het nieuwe apparaat, een monoversterker, is de vervanger van de MC1.2KW die met pensioen is gestuurd. McIntosh mikt op de gebruiker met vermogenshonger want de nieuwe MC1.25KW kan 1.200 Watt leveren aan twee, vier of acht Ohm, terwijl de vervorming niet boven de 0,005 procent zou moeten komen. Naar verwachting zal de MC1.25KW in de loop van deze maand geleverd kunnen worden.

McIntosh MC1.25KW: fraaie en zware krachtpatser die 1.200 Watt kan leveren

De MC1.25KW is de nieuwste versterker van het in de VS gevestigde McIntosh. Volgens McIntosh is de nieuwe mono eindversterker volledig nieuw ontworpen. De MC1.25KW is de meest krachtige versterker van McIntosh en vervangt de MC1.2KW die met pensioen wordt gestuurd.

Met een uitgangsvermogen van 1.200 Watt aan twee, vier of acht Ohm is de MC1.25KW een (z)ware krachtpatser. Degene die de MC1.25KW zou willen verplaatsen moet dat overigens ook zijn want de MC1.25KW weegt maar liefst 71,7 kilogram. Dat is ook meteen een uitdaging voor leden van het dievengilde.

McIntosh MC1.25KW: Monogrammed Heatsinks

McIntosh heeft ook aandacht besteed aan de buitenkant van de nieuweling. Natuurlijk is de voor McIntosh iconische blauwe VU-meter centraal op het glazen voorpaneel geplaatst. Er is toch een kleine vernieuwing doorgevoerd want de VU-meter heeft LED-verlichting in plaats van een gloeilampje. Aan de voorkant zijn twee aluminium handvaten geplaatst om het verplaatsen enigszins te vergemakkelijken. De onderkant is gemaakt van geborsteld roestvrij staal. Volgens McIntosh past de vormgeving van de MC1.25KW prima bij alle huidige maar ook bij alle al oudere apparaten van McIntosh.

Net als de modellen die de afgelopen maanden zijn uitgebracht, is de MC1.25KW voorzien van de nieuw ontwikkelde koellichamen die door McIntosh Monogrammed Heatsinks worden genoemd. De nieuwe koellichamen hebben volgens McIntosh uitstekende thermische eigenschappen waardoor de opwarmtijd kort is. De MC1.25KW heeft volgens McIntosh helemaal geen opwarmtijd. De eerste noot zou net zo goed moeten klinken als latere noten.

McIntosh MC1.25KW: aansluitingen

De enkele luidsprekeraansluiting is door McIntosh zelf ontwikkeld en is zwaar en verguld uitgevoerd.

McIntosh heeft gedacht aan de gebruiker die behoefte heeft aan bi-amping of tri-amping. De MC1.25KW heeft een doorlusmogelijkheid en is daarom voorzien van een gebalanceerde en een ongebalanceerde uitgang. Dat kan ook handig zijn als de voorversterker te weinig uitgangen zou bezitten of als de gebruiker een actieve subwoofer in zijn systeem zou willen opnemen.

McIntosh MC1.25KW: prijs en leveringsinformatie

De MC1.25KW zal naar verwachting in de loop van deze maand op de markt komen. De prijs in de VS is 12.500 dollar (NB: voor stereo-weergave zijn twee exemplaren nodig). De prijs voor Nederland is nog niet bekend maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, invoerrechten, transportkosten en het lokale BTW-tarief. Vermoedelijk zal de MC1.25KW in Europa dus wat duurder zijn dan in de VS.

McIntosh

McIntosh is opgericht in 1949. Alle producten worden door circa 150 medewerkers gebouwd in Binghamton in de Amerikaanse staat New York. De veelvuldig terugkerende blauwe VU-meters zijn iconisch voor het merk.

MERK

EDITORS' CHOICE