NIEUWSCabasse

Cabasse Swell: de eerste bluetooth-luidspreker van Cabasse

De Franse luidsprekerbouwer Cabasse heeft zijn eerste draagbare bluetooth-luidspreker gepresenteerd. Het nieuwe apparaat heeft de naam Swell gekregen en is voorzien van een viertal drivers. Een volle accu zou voor circa tien uur luisterplezier moeten zorgen. De Swell wordt in de loop van deze maand in de winkel verwacht.

Cabasse Swell: bluetooth-luidspreker met vier drivers

Draagbare bluetooth-luidsprekers gaan kennelijk als warme broodjes over de toonbank en het Franse Cabasse heeft besloten om daar een graantje van mee te pikken. De ingenieurs van Cabasse hebben hun expertise ingezet voor de ontwikkeling van de Swell, de eerste draagbare bluetooth-luidspreker van het merk. Volgens Cabasse heeft de Swell de klanksignatuur van de huiskamermodellen van het merk.

Het muzieksignaal komt binnen via bluetooth (4.0, aptX) of eventueel via een kabeltje voorzien van een jackplug van 3,5 millimeter. De Swell is voorzien van vier drivers: twee woofers van 8,5 centimeter en twee tweeters van vier centimeter. Het totale versterkervermogen is 60 Watt. Wie twee exemplaren van de Swell zou bezitten, kan de Swell’s configureren als stereopaar.

Het door Cabasse opgegeven frequentiebereik loopt van 55 Hz tot 22 kHz. De accu heeft een capaciteit voor circa tien uur muziekplezier. Met een gewicht van 750 gram is de Swell goed draagbaar te noemen.

Cabasse Swell: prijs en leverbaarheid

Waarschijnlijk zullen de eerste Swell’s nog deze maand hun weg naar de winkel vinden. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering. De prijs is nog niet bekend maar zal vermoedelijk ergens rond de 230 euro komen te liggen.

 

MERK

EDITORS' CHOICE