NIEUWS

MeloMe streamingdienst voor klassiek lanceert 10 november

Rob Nijman | 08 november 2017

Op vrijdag 10 november wordt MeloMe gelanceerd, een Nederlandse streamingdienst voor klassieke muziek. Samen met diverse partners uit de muziekwereld biedt MeloMe een digitaal platform waarin alle aspecten van de klassieke muziek samenkomen.

MeloMe is meer dan alleen streaming

Net als bij andere diensten zal muziek vinden en afspelen heel simpel zijn. Maar MeloMe (klinkt als: melody) wil meer zijn dan alleen een streamingdienst. Het digitale platform biedt muziek in cd-kwaliteit, video's, nieuws, achtergrondinformatie en geeft tips voor concerten. MeloMe heeft daarnaast een uitgebreide en speciaal voor klassieke muziek ingerichte zoekmachine en een redactie die zorgt voor actuele informatie en tips.

MeloMe is specifiek bedoeld voor liefhebbers van klassieke muziek. Met een abonnement heb je voor € 17,99 per maand toegang tot een gevarieerde verzameling klassieke muziek van honderden kleine en grote klassieke labels. De bibliotheek bestaat momenteel uit ruim 40.000 albums, oplopend tot zo'n 100.000 volgend jaar. 

Streaming en klassiek in de lift

De omzet van muziekstreamingdiensten stijgt jaarlijks met ruim twintig procent, zo blijkt uit het rapport Global Entertainment & Media Outlook 2017-2021 van PwC. En juist de doelgroep voor een streamingdienst alleen voor klassieke muziek wordt groter. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, het Sociaal en Cultureel Planbureau en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, kiezen muziekliefhebbers steeds vaker voor de toegang tot een oneindig aanbod van muziek dan voor een eigen beperkte collectie. Dat geldt ook voor de groeiende groep 50-plussers, de voornaamste doelgroep voor klassieke muziek. Op het moment bezoeken meer dan 1,5 miljoen 50-plussers klassieke muziekconcerten.

Los van deze groei in streaming is er tegenwoordig meer aandacht voor klassieke muziek die in allerlei nieuwe vormen wordt aangeboden. MeloMe past in deze trend om klassieke muziek laagdrempelig te maken voor iedereen, van beginner tot doorgewinterde liefhebber.

Partners

Initiatiefnemer Anne de Jong: "Wij willen de liefhebber een breed spectrum aan klassieke muziek bieden. Vandaar dat we samenwerking zochten met grote spelers uit de wereld van de klassieke muziek. Belangrijke orkesten als het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest doen mee. Op die manier komen we tegemoet aan de wensen van alle partijen: liefhebbers, musici en labels. Wij willen dé portal zijn voor klassieke muziek in Nederland. Een abonnement nemen via een partner van MeloMe kan ook. Dan is de prijs € 14,99 per maand of € 149,99 per jaar. Met Classic FM en De Concertzender slaat MeloMe de handen ineen om het aanbod te verrijken en de luisterervaring te vergroten. Samen brengen zij een enorme expertise in die garant staat voor een excellent en uniek, nieuw platform.”

De eerste 30 dagen zijn gratis op proef via melome.nl/register.


EDITORS' CHOICE